EUROKREM TORTA: Raskošna torta lepog izgleda, još lepšeg preseka i veličanstvenog ukusa
Eurokrem torta napravljena prema ovom receptu postaće vaš omiljeni kolač, zbog svoje lagane kremaste strukture, slatkog ukusa, i primamljivog izgleda.

Printskrin/Jutjub/Natašine Slastice
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike mleka
- 1 kašika ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike čokolade u prahu
- 3 kašike prženih mlevenih lešnika
- 150 ml čokoladnog mleka (preliti preko biskvita)
Krem:
- 1 litar mleka
- 100 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300 ml slatke pavlake
- 5 kašika belog eurokrema
- 5 kašika crnog eurokrema
Dekoracija:
- beli šlag
Priprema:
Biskvit:
Kašičicu praška za pecivo sipati u tri kašike brašna, i promešati.
U dublju činiju dodati tri jaja i tri kašike šećera. Umutiti mikserom, sve dok ne postane penasto, pa dodati kašiku ulja, tri kašike mleka, i opet umutiti manjom brzinom. Dodati miks brašna i praška za pecivo, tri kašike čokolade u prahu i tri kašike samlevenih pečenih lešnika. Mutiti sve sastojke manjom brzinom.
Pleh za pečenje podmazati uljem i posuti brašnom, pa u njega presuti smesu za biskvit. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 25 minuta.
Kad se biskvit ispeče, preliti ga čokoladnim mlekom, kako bi bio mekši, i odložiti ga da se ohladi, i upije čokoladno mleko.
Krem:
3 kesice pudinga umutiti sa 100 grama šećera, i 150 ml mleka. Važno je da se dobro umute sastojci, kako ne bi bilo grudvica.
Ostatak mleka (850 ml) sipati u šerpu i zagrejati do ključanja. Kad mleko proključa, dodati puding i mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ako vam je lakše, možete koristiti i mikser.
Gotov puding preručite u dublju posudu, prekrijte folijom, i ostavite da se ohladi.
Ohlađen puding umutiti mikserom još jednom radi bolje teksture krema, pa ga podeliti u dve činije.
U jednoj činiji pudingu dodati crni eurokrem, a u drugoj beli, pa svaki fil posebno umutiti mikserom.
U novu činiju umutiti slatku pavlaku, pa polovinu umućene slatke pavlake dodati crnom filu, i drugu polovinu belom.
Preko biskvita prvo premazati beli, potom crni krem, i na kraju šlag, i ostaviti u frižideru da se ohladi.
(Novosti)
Preporučujemo

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)