PAVLOVA TORTA: Sprema se jednostavno, a jedna je od najukusnijih poslastica na svetu

Новости онлине

23. 05. 2024. u 19:30

PAVLOVA torta zapravo je poslastica koja se pravi po vrlo jednostavnom receptu, a voće koje ćete koristiti za njenu pripremu možete prilagoditi svom ukusu.

ПАВЛОВА ТОРТА: Спрема се једноставно, а једна је од најукуснијих посластица на свету

Foto: Shutterstock

Hrskava kora od belanaca, slatka pavlaka i voće u osnovi su ovog slatkog zadovoljstva.

Sastojci:

  • 8 belanaca,
  • 500 g šećera u prahu,
  • 2 kašike sirćeta

 Za fil:

  • 600 ml slatke pavlake,
  • 2 kašike šećera u prahu,
  • 1 kašika ekstrakta vanile,
  • 1 banana,
  • 300 g jagoda,
  • 150 g borovnica,
  • 150 g malina,
  • 1 limun

Priprema:

Umutite belanca u čvrst šam, a na pola mućenja dodajte šećer u prahu i sirće. Na 3 pek papira nacrtajte krugove prečnika 20 cm i okrenite papire naopačke (nacrtani deo mora biti ispod).

Stavite papir na preokrenutu tepsiju na kojoj će se kore peći i unutar kruga kašikom stavljajte šne. Ispecite tri kore. Pecite u rerni zagrejanoj na 120°C svaku po sat vremena. Nakon pečenja ostavite kore u rerni da se ohlade jer će tada manje pucati.

Umutite slatku pavlaku i dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile. Limun presecite i iscedite sok od obe polovine. Bananu iseckajte i umočite u sok od limuna. Jagode ocedite i iseckajte na kriške. Maline i borovnice takođe ocedite. Na ohlađenu koru stavite trećinu fila, po spoljašnjim ivicama poređajte jagode, a unutar njih banane. Stavite novu koru i ponovite postupak s voćem. Treću koru nakon šlaga obilato ukrasite preostalim voćem. Tortu ohladite barem sat vremena pre serviranja.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub