KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove

Новости онлине

24. 05. 2024. u 17:30

Savršena kombinacija kokosa, oraha i čokolade, tako fino izbalansirani da vam se u jednom zalogaju smenjuju tri ukusa, a nijedan nije prejak. Jednostavno, ovaj kolač morate probati, jer je ukus neopisiv!

КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове

Foto: Printscreen Youtube / Home Made Recipes

Sastojci:

2 orah korice:

  • 8 belanaca
  • 200 g šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna

Kokos kora:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 100 g kokosa

Krem:

  • 13 belanaca
  • 250 g šećera
  • 100 g crne čokolade
  • 250 g margarina ili maslaca

Priprema:

Pravimo jednu koru koju ćemo seći na 2 dela. Pečemo u velikom plehu od rerne 42 x32cm. Ulupati belanca sa šećerom u čvrstu penu. Dodati brašno i orahe i sve izmešati. Istresti smesu u pleh i peći oko 15 minuta u prethodno zagrejanoj rernu na 180 stepeni.

Umutiti belanca sa šećerom opet u čvrstu penu, a zatim dodati kokos. Odmah istresti u pleh poravnati i odneti da se peče. Peći oko 15 minuta, da blago požuti. Ako prepečete mrviće se. Za krem umutiti žumanca i šećer tako da se zapremina udvostruči i cela masa posvetli. Staviti na veću šerpu u kojoj je 1 – 2cm vode, pa sve na vatru.

Od momenta kada voda provri kuvaćemo sve nekih 12 minuta. Nakon tog vremena odati čokoladu i mešati dok se ne otopi pa skinuti sa vatre da se hladi. Kada se ohladi umutiti maslac ili margarin pa ga iz dva puta dodati kremu. Prvu koru preseći na pola.

Na tacnu staviti prvu koru isprskati je mlekom, sačekati da upije pa namazati pola krema. Preko staviti kokos koru, isto je isprskati mlekom pa pemazati ostatkom krema. Preko staviti orah koru i ostaviti sve malo u frižider kako bi se stegnulo.

Otopiti čokoladu sa uljem, pa ostaviti da se hladi. Izvaditi kolač iz frižidera, zagladiti ga, pa umutiti šlag krem od vanile sa mlekom i premazati kolač sa svih strana.

Zatim preliti glazurom od čokolade i lepo poravnati. Oko kolača po želji nalepiti mlevene orahe, seckani lešnik.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca