KOH SA VOĆEM: Brzi starinski kolač koji budi nostalgiju
Koh je jedan od najsočnijih kolača koji ćete probati i zato je mnogima jedan od omiljenih. Ipak, recept za koh je jednostavan, ali ako mu dodate neke sastojke, dobićete neprevaziđenu poslasticu neobičnog ukusa.
Sastojci:
- 5 jaja
- 6 kašika griza
- 3 kašike mlevene plazme
- 100 g suvog grožđa
- 160-200 g breskvi (ili nekog drugog voća)
- korica limuna
- 1 l mleka
- šećera po želji
Priprema:
Umutiti jaja sa 5 kašika šećera, dodati griz, plazmu, koricu limuna, suvo grožđe i sve izjednačiti. Pleh podmazati uljem i posuti brašnom pa istresti umućeno testo i preko njega rasporediti sečene breskve. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Mleko skuvati dodati šećer po želji, može i vanilin šećer, pa kad se koh ispeče polako prelivati dva puta u razmacima da lepo upije.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00
MEDENO SRCE SA VIŠNjAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje
06. 05. 2024. u 15:00
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
"KOSOVO JE SRBIJA": Španci "lupili" šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)
Španija je savladala Albaniju rezultatom 1:0, navijači "furije" očitali su lekciju albanskim, a ujedno poslali su poruku srpskom narodu.
24. 06. 2024. u 22:55
O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)
FUDBALERE Hrvatske nekoliko sekundi delilo je od osmine finala Evropskog prvenstva koje se ove godine održava u Nemačkoj, ali se onda sve raspalo u osmom minutu nadoknade.
25. 06. 2024. u 20:15
Komentari (0)