GRČKA KRALJICA TORTA: Poslastica koja sa razlogom nosi prestižnu titulu

Novosti online

31. 05. 2024. u 20:36

Ako tragate za najukusnijom tortom, koja pritom izgleda bogato i moćno, isprobajte Grčku kraljicu.

ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу

foto Printscreen youtube

Sastojci:

Za kore:

  • 20 belanaca
  • 20 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 12 kašika oraha

Za krem:

  • 20 žumanaca
  • 180 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 300 g lomljenog keksa
  • 300 g mlečne čokolade sa jagodom
  • 100 g mlevenih oraha

Dekoracija: 2 kesice šlaga.

Priprema:

Krenemo da pravimo koru tako što ćemo odvojiti žumance od belanaca. Zatim umutite čvrst šne u koji dodajete 5 kašika šećer. Kada umutite sa šećerom čvrst šne, dodate 3 kašike brašna, a zatim i 3 kašike oraha. Smesu pretresete u kalup i pečete na 190 stepeni Celzijusa oko 15 minuta. Tako napravite još tri korice. Ukupno vam trebaju četiri korice.

Za fil umutite žumance, šećer i brašno pa tu smesu skuvajte u jedan litar mleka. U prohlađenu smesu dodajte margarin ili maslac, a zatim lomljen keks, izlomljenu mlečnu čokoladu, a potom i orahe. Sve izmešajte i filujte tortu. Ukrasite šlagom.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao