TIGAR TORTA KOJA SE NE PEČE: Izdašna i brza poslastica koju deca obožavaju

Novosti online

04. 06. 2024. u 19:00

Većinu sastojaka sigurno već imate u kuhinji, a u pripremi torte mogu da vam pomognu i deca koja ovu poslasticu obožavaju. Recept je veoma jednostavan, a torta izdašna i ukusna.

ТИГАР ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Издашна и брза посластица коју деца обожавају

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 1 margarin
  • 150 g šećera u prahu
  • 300 g keksa
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Stavite mleko da provri, dodajte mu 50 grama čokolade za kuvanje i prašak za puding koji ste razmutili u malo vode. Zakuvajte puding, skinite posudu sa ringle i prekrijte je prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica.

Kad se puding ohladi, dodajte mu margarin i šećer u prahu i sve dobro umutite mikserom. U penastu smesu dodajte izlomljen keks, promešajte, pa prebacite tortu u kalup koji ste obložili prozirnom folijom.

Ostavite da se torta stegne, pa je prelijte glazurom. U šerpici izlomite 100 grama čokolade za kuvanje, prelijte je uljem, pa rastapajte na tihoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Ostavite još sat vremena da se glazura stegne, pa secite tortu na kocke i služite.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)