LOTUS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM: Najlepša poslastica sa belom čokoladom i keksom

Novosti online

05. 06. 2024. u 12:18

Jednostavna, neodoljivo kremasta i preukusna torta koja se brzo sprema.

ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом

Foto: Shutterstock

 Sastojci:

Za podlogu:

  • maslac - 125 g
  • lotus keks - 300 g

Za fil:

  • lotus krem - 200 g
  • bela čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • krem sir - 500 g (punomasni)
  • aroma vanile - 5 ml
  • šećer u prahu - 75 g

Za dekoraciju:

  • slatka pavlaka - 150 ml (umućena)
  • lotus krem - 200 g

 Priprema:

 Podloge:

Samleti keks u multipraktiku, dodati otopljeni maslac i mešati dok se ne dobije lepljiva, kompaktna masa. Utisnuti u dno kalupa prečnika 22 cm (visine najmanje 8 cm) i staviti u frižider dok se priprema fil.

 Fil:

Otopiti belu čokoladu u mikrotalasoj, više puta po 30 sekundi (nakon 30 s izvadite posudu iz mikrotalasne, promešate i vratite na još 30 s) i ostaviti 10 minuta da se prohladi.

U većoj posudi ručno umutiti krem sir sa šećerom u prahu i vanilom, zatim dodati otopljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem da se svi sastojci sjedine. Posebno umutiti slatku pavlaku pa je dodati u fil sa sirom.

Sipati lotus krem u tankom sloju preko celog fila i nežno umešati špatulom tako da ostanu tragovi krema (poput mermera). Premazati fil preko podloge od keksa i ostaviti u frižideru preko noći.

Dekoracija:

Pažljivo skinuti obruč sa torte, poravnati špatulom i preliti otopljenim lotus kremom. Morate biti hitri, jer se krem brzo steže i mogu ostati tragovi od špatule. 

(espreso)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)