LOTUS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM: Najlepša poslastica sa belom čokoladom i keksom

Novosti online

05. 06. 2024. u 12:18

Jednostavna, neodoljivo kremasta i preukusna torta koja se brzo sprema.

ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом

Foto: Shutterstock

 Sastojci:

Za podlogu:

  • maslac - 125 g
  • lotus keks - 300 g

Za fil:

  • lotus krem - 200 g
  • bela čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • krem sir - 500 g (punomasni)
  • aroma vanile - 5 ml
  • šećer u prahu - 75 g

Za dekoraciju:

  • slatka pavlaka - 150 ml (umućena)
  • lotus krem - 200 g

 Priprema:

 Podloge:

Samleti keks u multipraktiku, dodati otopljeni maslac i mešati dok se ne dobije lepljiva, kompaktna masa. Utisnuti u dno kalupa prečnika 22 cm (visine najmanje 8 cm) i staviti u frižider dok se priprema fil.

 Fil:

Otopiti belu čokoladu u mikrotalasoj, više puta po 30 sekundi (nakon 30 s izvadite posudu iz mikrotalasne, promešate i vratite na još 30 s) i ostaviti 10 minuta da se prohladi.

U većoj posudi ručno umutiti krem sir sa šećerom u prahu i vanilom, zatim dodati otopljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem da se svi sastojci sjedine. Posebno umutiti slatku pavlaku pa je dodati u fil sa sirom.

Sipati lotus krem u tankom sloju preko celog fila i nežno umešati špatulom tako da ostanu tragovi krema (poput mermera). Premazati fil preko podloge od keksa i ostaviti u frižideru preko noći.

Dekoracija:

Pažljivo skinuti obruč sa torte, poravnati špatulom i preliti otopljenim lotus kremom. Morate biti hitri, jer se krem brzo steže i mogu ostati tragovi od špatule. 

(espreso)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji