VERMUT TORTA: Uživaćete u svakom zalogaju, a ovu fenomenalnu tortu možete da služite za sve prilike
Vermut torta spada u one koje zahtevaju vaš trud i vreme, ali verujte na kraju se isplati. Mekane kakao kore premazane čokoladnim plazma, a posle i belim filom bude sva čula.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 9 kašika mlevene plazme
- 6 kašika prezli
- 6 kašika kakaoa
Za fil:
- 13 žumanaca
- 4 jaja
- 18 kašika šećera
- 300 g putera
- 300 g mlevene plazme
- 270 g kisele pavlake
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 400 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne, pa dodajte 3 kašike mlevene plazme, 2 kašike prezli i 2 kašike kakaoa. Lagano sjedinite, pa sipajte dobijenu smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 15 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite još dve kore. U posudi penasto umutite žumanca i jaja sa šećerom, pa kuvajte na pari dok se fil malo ne zugnse, i uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi. Puter sobne temperature umutite, pa dodajte fil od žumanaca i sve lepo sjedinite mikserom. U dobijeni fil dodajte keks i lepo promešajte da se sastojci sjedine. Izrendajte belu i mlečnu čokoladu, pa pomešajte sa kiselom pavlakom i dodajte u fil. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Premažite prvu koru filom, pa nanesite umućenu slatku pavlaku, pa stavite drugu koru, pa opet premažite filom, a onda opet umućenom slatkom pavlakom i stavite treću koru. Tortu stavite u frižider, pa kada se ohladi premažite je preostalom umućenom slatkom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)