VERMUT TORTA: Uživaćete u svakom zalogaju, a ovu fenomenalnu tortu možete da služite za sve prilike
Vermut torta spada u one koje zahtevaju vaš trud i vreme, ali verujte na kraju se isplati. Mekane kakao kore premazane čokoladnim plazma, a posle i belim filom bude sva čula.
Sastojci:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 9 kašika mlevene plazme
- 6 kašika prezli
- 6 kašika kakaoa
Za fil:
- 13 žumanaca
- 4 jaja
- 18 kašika šećera
- 300 g putera
- 300 g mlevene plazme
- 270 g kisele pavlake
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 400 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne, pa dodajte 3 kašike mlevene plazme, 2 kašike prezli i 2 kašike kakaoa. Lagano sjedinite, pa sipajte dobijenu smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 15 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite još dve kore. U posudi penasto umutite žumanca i jaja sa šećerom, pa kuvajte na pari dok se fil malo ne zugnse, i uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi. Puter sobne temperature umutite, pa dodajte fil od žumanaca i sve lepo sjedinite mikserom. U dobijeni fil dodajte keks i lepo promešajte da se sastojci sjedine. Izrendajte belu i mlečnu čokoladu, pa pomešajte sa kiselom pavlakom i dodajte u fil. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Premažite prvu koru filom, pa nanesite umućenu slatku pavlaku, pa stavite drugu koru, pa opet premažite filom, a onda opet umućenom slatkom pavlakom i stavite treću koru. Tortu stavite u frižider, pa kada se ohladi premažite je preostalom umućenom slatkom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)