KENEDI TORTA: Jedna vrlo bogata torta i izgledom i ukusom
Kenedi torta starinskog raskošnog ukusa.
Sastojci:
- jaja 10
- šećera 10 kašika
- mlevenih oraha 10 kašika
- brašna 5 kašika
- ulja 2 kašike
- prašak za pecivo 1
- belanaca 8
- šećera 12 kašika
- seckanih oraha 10 kašika
- brašna 4 kašike
- žumanaca 8
- šećera 8 kašika
- čokolade 200 gr
- maslaca 125 gr
- mleka 2 čaše
- šećera 3 kašike
- pudinga od vanile 2
- maslaca 125 gr
- šećera u prahu 150 gr
- slatke pavlake 500 ml
- krem-fix 1
Priprema:
Kore umutiti od pobrojanih sastojaka i ispeći u pravougaonom plehu prekrivenom pek papirom. Koru od mlevenih oraha peći na 180 stepeni oko 15 minuta a koru sa seckanim orasima peći na 150 stepeni oko 20 minuta.
Za tamni fil umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari gust krem pa dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi, ohladiti i u hladno dodati umućen maslac.
Za svetli fil skuvati puding u mleku sa šećerom i ostaviti da se ohladi. posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu i izmešati sa hladnim filom.
Posebno umutiti slatku pavlaku dodajući joj krem-fix.
Na tacnu za tortu prvo staviti koru sa mlevenim orasima, zatim premazati svetlim filom, zatim tamnim filom i na kraju slatkom pavlakom.Prekriti korom od seckanih oraha pa ponoviti postupak sa filovima i na kraju ukrasiti preostalom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GRČKA KRALjICA TORTA: Poslastica koja sa razlogom nosi prestižnu titulu
31. 05. 2024. u 20:36
GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
01. 06. 2024. u 15:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)