KENEDI TORTA: Jedna vrlo bogata torta i izgledom i ukusom
Kenedi torta starinskog raskošnog ukusa.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti
Sastojci:
- jaja 10
- šećera 10 kašika
- mlevenih oraha 10 kašika
- brašna 5 kašika
- ulja 2 kašike
- prašak za pecivo 1
- belanaca 8
- šećera 12 kašika
- seckanih oraha 10 kašika
- brašna 4 kašike
- žumanaca 8
- šećera 8 kašika
- čokolade 200 gr
- maslaca 125 gr
- mleka 2 čaše
- šećera 3 kašike
- pudinga od vanile 2
- maslaca 125 gr
- šećera u prahu 150 gr
- slatke pavlake 500 ml
- krem-fix 1
Priprema:
Kore umutiti od pobrojanih sastojaka i ispeći u pravougaonom plehu prekrivenom pek papirom. Koru od mlevenih oraha peći na 180 stepeni oko 15 minuta a koru sa seckanim orasima peći na 150 stepeni oko 20 minuta.
Za tamni fil umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari gust krem pa dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi, ohladiti i u hladno dodati umućen maslac.
Za svetli fil skuvati puding u mleku sa šećerom i ostaviti da se ohladi. posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu i izmešati sa hladnim filom.
Posebno umutiti slatku pavlaku dodajući joj krem-fix.
Na tacnu za tortu prvo staviti koru sa mlevenim orasima, zatim premazati svetlim filom, zatim tamnim filom i na kraju slatkom pavlakom.Prekriti korom od seckanih oraha pa ponoviti postupak sa filovima i na kraju ukrasiti preostalom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GRČKA KRALjICA TORTA: Poslastica koja sa razlogom nosi prestižnu titulu
31. 05. 2024. u 20:36

GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
01. 06. 2024. u 15:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)