POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi

Novosti online

12. 06. 2024. u 09:00

Kada su napolju visoke temperature, najviše nam prija sladoled, a mi vam predlažemo sjajan recept.

ПОТРЕБНА СУ САМО ТРИ САСТОЈКА: Посни сладолед са маком, за све који посте на води

Foto Shutterstock

Potrebna su samo tri sastojka, a odličan je predlog i kada postite na vodi. Ovaj recept za posnu ledenu poslasticu sa makom će vas oduševiti.

Sastojci:

3 banane

50 ml soka od pomorandže (može i od limuna, odosno limunada)
50 g mlevenog maka

Priprema posnog sladoleda na vodi sa makom:

Banane sitno isecite (koji god oblik da želite), pa poređajte na neku tacnu i ostavite u zamrzivaču preko noći. Zatim banane izblendirajte, pa dodajte sok od pomorandže (limuna) i mak. Ponovo dobro izblendirajte, pa sipajte u posudu za sladoled. Sladoled vratite u zamrzivač preko noći, pa možete da služite. 

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru