POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi
Kada su napolju visoke temperature, najviše nam prija sladoled, a mi vam predlažemo sjajan recept.

Foto Shutterstock
Potrebna su samo tri sastojka, a odličan je predlog i kada postite na vodi. Ovaj recept za posnu ledenu poslasticu sa makom će vas oduševiti.
Sastojci:
3 banane
50 ml soka od pomorandže (može i od limuna, odosno limunada)
50 g mlevenog maka
Priprema posnog sladoleda na vodi sa makom:
Banane sitno isecite (koji god oblik da želite), pa poređajte na neku tacnu i ostavite u zamrzivaču preko noći. Zatim banane izblendirajte, pa dodajte sok od pomorandže (limuna) i mak. Ponovo dobro izblendirajte, pa sipajte u posudu za sladoled. Sladoled vratite u zamrzivač preko noći, pa možete da služite.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

BRZINSKI ROLAT OD POVRĆA: Lagan letnji obrok koji možete jesti i hladan (VIDEO)
11. 06. 2024. u 13:30

BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23

ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENjA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
11. 06. 2024. u 15:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)