SLASNA HLADNA POSLASTICA KOJA SE NE PEČE: Čizkejk sa borovnicama po korejskom receptu (VIDEO)

Novosti online

17. 06. 2024. u 14:00

ČIZKEJK se pravio još u antičkoj Grčkoj i to od samo tri sastojka - brašna, sira i meda.

СЛАСНА ХЛАДНА ПОСЛАСТИЦА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Чизкејк са боровницама по корејском рецепту (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ HidaMari Cooking

Danas je ovaj kolač popularan u celom svetu i svi ga spremaju na drugačiji način. Donosimo vam i korejski recept za čizkejk od borovnica koji možete da služite i kada vam dođu gosti.

Sastojci: 

1 pakovanje piškota

50 ml tople vode
20 g šećera
1 kašičica soka od limuna

Za fil:

200 g krem sira
45 g šećera
140 ml slatke pavlake
30 ml hladne vode
5 g želatina 
1 kašika limunovog soka

Foto: Printskrin Jutjub/ HidaMari Cooking

Za glazuru od borovnica:

80 g borovnica 
30 g šećera
1 kašičica limunovog soka
80 g jogurta
3 g želatina 
15 ml vode

Za dekoraciju:

60 ml slatke pavlake
1 kašičica šećera
1 kašika glazure od borovnica

Foto: Printskrin Jutjub/ HidaMari Cooking

Recept za čizkejk od borovnice: 

Potopite želatin u vodu i ostavite da nabubri. U posudi umutite krem sir sa 35 g šećera, pa pomešajte sa slatkom pavlakom koju ste umutili sa 10 g šećera. Na kraju u tu smesu dodajte i želatin koji ste otopili na pari i sve lepo sjedinite. Sipajte sok od limuna i promešajte. U posudu dimenzija 8 x 18 stavite pek-papir, pa sipajte dobijenu smesu i poravnajte.

U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i sok od limuna, pa umočite piškote i poređajte preko fila. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 5 sati. U blenderu pomešajte borovnice, šećer, sok od limuna i jogurt, pa dobro izblendirajte. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri. Sipajte glazuru od borovnica u šerpu i kratko zagrejte, pa dodajte želatin. Sve dobro promešajte i procedite. Kolač izvadite iz kalupa i stavite na rešetku ispod koje ćete staviti tanjir. Sipajte glazuru od borovnica (jednu kašiku odvojte sa strane), pa vratite u frižider da se stegne.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom i glazurom od borovnice i ukrasite čizkejk. 

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi