PALAČINKE KOJE NE GOJE, A TOPE SE U USTIMA: Dodajte samo 1 tajni sastojak i možete ih jesti do mile volje

Tatjana Marković

23. 06. 2024. u 15:30

Ako obožavate da jedete palačinke ali strahujete da ćete uneti previše kalorija putem njih, ovo je pravi recept za vas.

ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ НЕ ГОЈЕ, А ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Додајте само 1 тајни састојак и можете их јести до миле воље

Foto Shutterstock

Ove palačinke se prave od heljdinog brašna za koje je poznato je mnogo zdravije od pšeničnog.

Takođe, pogodne su za osobe koje su alergične na gluten.

Sastojci:

1 šolja brašna od heljde
1 šolja integralnog brašna
3 šolje mleka
1 šolja kisele vode
šećer
prašak za pecivo
2 kašike ulja

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naizmenično brašno i mleko, kiselu vodu i kada umutite ostavite u friždieru na pola sata. Pre pečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, pa promešajte.

(Pink/Krstarica)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA RADIKALNA STRANKA SE VANREDNO OGLASILA: Preminuo Milorad Mirčić