SAVRŠEN RUČAK UZ SALATU ILI KROMPIR: Sočni pečeni pileći bataci uvaljani u kornfleks, deca im neće odoleti

Tatjana Marković

25. 06. 2024. u 15:54

PILEĆI bataci su ponekad potcenjeni u svakodnevnom kuvanju, ali dobićete lagan obrok u kome će svi uživati.

САВРШЕН РУЧАК УЗ САЛАТУ ИЛИ КРОМПИР: Сочни печени пилећи батаци уваљани у корнфлекс, деца им неће одолети

Foto Shutterstock

 Uz nekoliko sastojaka su gotovi, a po želji možete da ih pripremate i u začinjenoj varijanti.

Sastojci:

2 kašike putera, rastopljenog
130 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
130 g višenamenskog brašna
1-1/2 kašičica soli
2 jajeta, umućena
8 pilećih bataka, skinuta koža

Recept za pečene pileće batake uvaljane u kornfleks:

Zagrejte rernu na 220°. Sipajte puter u vatrostalnu posudu. U plitkoj činiji pomešajte kukuruzne pahuljice, brašno i so. Umućena jaja stavite u drugu posudu. Umočite batak u jaja, a zatim uvaljajte u mešavinu kukuruznih pahuljica. Ponovite sa svim batacima.

U pripremljenu tepsiju poređajte piletinu, mesnatijom stranom nadole. Pecite, otkriveno, 20 minuta. Okrenite piletinu i pecite, 10-15 minuta duže.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ova devojka je šokirala sve ponašanjem na Svetskom prvenstvu, a njena zemlja je sad povukla neverovatan potez