SPOLJA HRSKAVI, A IZNUTRA NESTVARNO MEKANI: Ćurosi - Napravite sami preukusnu špansku poslasticu
Ćurosi su odličan desert posle svakog jela. Slatki, spolja hrskavi, a iznutra nestvarno mekani. Recept za ćurose je vrlo jednostavan i svako ga može ispratiti, zato - uživajte u pripremi.

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- malo cimeta
- 80 g putera
- do 100 g mlevenog keksa
- šećer
- krem ili marmelada kao dodatak
Priprema:
Puter otopite, pa postepeno dodajte brašno i mešajte.
Dodajte mleveni keks, razbijte jaja i rukom umešajte tako da dobijete gustu mešavinu. Radi balansa, dodajte malo soli i umešajte.
Ćurosi imaju onaj dobro poznati oblik, koji se postiže rebrastim špricem za kolače. Ubacite smesu i sami odlučite koju dužinu želite.
U tanjirić sipajte šećer i pomešajte ga sa malo cimeta.
Pržite ih kao i uštipke u dubokoj šerpi, sa više ulja i na blažoj vatri.
Dovoljno pržite, do oko jednog minuta.
Uvaljajte ih u pripremljenu mešavinu šećera i cimeta i poslužite sa kremom ili marmeladom.
(Ona)
Preporučujemo

POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa
26. 06. 2024. u 19:00

JOGURT SA KAJSIJAMA: Preliva se sirupom, a toliko je sočan da ćete tražiti repete
05. 06. 2024. u 17:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12

PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59

STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38

SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)