SPOLJA HRSKAVI, A IZNUTRA NESTVARNO MEKANI: Ćurosi - Napravite sami preukusnu špansku poslasticu

Novosti online

29. 06. 2024. u 16:00

Ćurosi su odličan desert posle svakog jela. Slatki, spolja hrskavi, a iznutra nestvarno mekani. Recept za ćurose je vrlo jednostavan i svako ga može ispratiti, zato - uživajte u pripremi.

СПОЉА ХРСКАВИ, А ИЗНУТРА НЕСТВАРНО МЕКАНИ: Ћуроси - Направите сами преукусну шпанску посластицу

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • malo cimeta
  • 80 g putera
  • do 100 g mlevenog keksa
  • šećer 
  • krem ili marmelada kao dodatak

Priprema:

Puter otopite, pa postepeno dodajte brašno i mešajte.

Dodajte mleveni keks, razbijte jaja i rukom umešajte tako da dobijete gustu mešavinu. Radi balansa, dodajte malo soli i umešajte.

Ćurosi imaju onaj dobro poznati oblik, koji se postiže rebrastim špricem za kolače. Ubacite smesu i sami odlučite koju dužinu želite.

U tanjirić sipajte šećer i pomešajte ga sa malo cimeta.

Pržite ih kao i uštipke u dubokoj šerpi, sa više ulja i na blažoj vatri.

Dovoljno pržite, do oko jednog minuta.

Uvaljajte ih u pripremljenu mešavinu šećera i cimeta i poslužite sa kremom ili marmeladom.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD