MAJMUNSKI KOLAČ: Šaljivog naziva, a fenomenalan dezert, sočan, pun mleka, sa čokoladom i bananom
KOLAČ koji treba napraviti za vikend i uživati u njemu natenane uz kafu i lepo društvo.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3-4 kašike brašna
- 1-2 kašike kakaa
- 3 kašike vode
- 1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
- 50-150 ml soka od pomorandže
Fil:
- 500 ml mleka
- 6 kašike brašna ili 2 kašike gustina
- 6 kašike šećera
- 150gr čokolade za kuvanje
- 250gr maslaca ili margarina
- 4-5 banane
Dekoracija:
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutiti jaja i šećer pa dodati vodu, a zatim i brašno, kakao, prašak za pecivo. Umućenu smesu pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa. Vreo kolač prelijte sa sokom od pomorandže.
Zatim napravite fil od mleka kojem ćete dodati gustin, šećer i čokoladu za kuvanje, a potom i maslac i banane.
Dekorišite kolač sa slatkom pavlakom.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GURABIJE: Jednostavni i ukusni starinski kolači koji se tope u ustima
04. 07. 2024. u 13:00

SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)