SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač uz koji su odrasle mnoge generacije
Ukoliko želite da obradujete ukućane pravom domaćom šampitom, isprobajte naš provereni recept sa kojim nema greške - korica će biti dovoljno mekana, ali ne i natopljena, a šam neće spasti ni posle nekoliko dana.
Sastojci:
- 6 jaja
- 24 kašike šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašika limunovog soka
- 2 kesice vanilin-šećera
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca i belanca ostavite sa strane u staklenoj posudi.
Žumanca pomešajte sa šest kašika šećera, šest kašika mleka, šest kašika ulja i šest kašika brašna, pa dodajte kašičicu praška za pecivo i sve dobro umutite varjačom.
Koru za šampitu sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni petnaestak minuta i ostavite da se ohladi.
U posudu sa belancima dodajte 18 kašika šećera, blago promešajte, pa stavite da se smesa kuva na pari, odnosno iznad posude u kojoj vri voda na srednje jakoj vatri. Sve vreme mešajte šećer i belanca žicom za mućenje. Posle pet minuta dodajte vanilin-šećer i kašiku limunovog soka, pa kuvajte još pet minuta na pari.
Smesa će tokom kuvanja postati još ređa i pojaviće se bela pena na vrhu - neka vas to ne plaši, šam bi baš tako trebalo da izgleda pre mućenja.
Kad ste posle 10 minuta kuvanja belanaca sa šećerom sklonili posudu van izvora toplote, uključite mikser na najjače i mutite desetak minuta. Šam odmah stavite na ohlađenu koru, po želji ukrasite rastopljenom ili rendanom čokoladom i držite na hladnom do služenja. Prijatno!
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)