TORTA LEDENE KOCKE: Preukusna, presočna i mnogo bolja od kolača
Da bi torta bila ukusna i lepa, uopšte ne mora da bude skupa. Ova lepa, kremasta, sočna i čokoladna uveriće vas u to.

Foto: Printskrin Jutjub/ Easy to cook 1.22K
Sastojci:
Za koru
- 6 belanaca
- šećer 6 kašika
- brašno 4 kašike
- prašak za pecivo pola kesice
- mleko 200 ml
Za fil
- žumanca 6
- šećer 6 kašika
- mleko 600 ml
- puding s ukusom slatke pavlake 2 kesice
- margarin 200 g
- kokos 100 g
- šlag 200
Priprema:
Penasto umutite belanca sa šećerom. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, pa sipajte u umućena belanca i lagano umutite. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru prelijte mlekom. Pomešajte sve sastojke za fil, osim kokosa i šlaga, pa stavite da se kuva. Kada se fil zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite da se lepo ohladi. Potom ga sjedinite s umućenim margarinom, dodajte kokos, pa sve dobro izmešajte. Fil premažite preko kore, a preko fila umućen šlag. Ostavite tortu da se dobro stegne, pa je ukrasite po želji.
(super recepti/žena)
Preporučujemo

ŠVARCVALD ČIZKEJK: Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane
16. 07. 2024. u 16:00

ŠEHEREZADA TORTA: Neverovatno je kremasta i ukusna, a pravi se za 20 minuta
10. 07. 2024. u 18:00

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

INCEST UNIŠTIO PORODICU: Glumici brat krstio ćerku, a ona ga zavela i rodila mu sina
SLAVNA glumica Greta Skaki u jednom momentu je bila tema svih medija, nakon što je obelodalila da je u romansi sa svojim bratom od tetke Karlom Montegacom. Ova romansa razorila je njenu porodicu, a njih dvoje su se u jednom momentu čak i zakleli na večnu ljubav.
21. 06. 2025. u 10:39
Komentari (0)