SAVRŠENE KREM KOCKE: Spoj kremastog fila i lešnika daje neodoljiv ukus ovom kolaču
Kada ih jednom probate, uvek ćete im se vraćati.
![САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу](/data/images/2024-07-19/508543_shutterstock-krem-kolac-sa-lesnikom_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za krem:
- mleko 1 l
- žumance 7
- šećer 7 kašika
- vanilin šećer 2 kesice
- brašno 9 kašika
- margarin 250 g
Za koru:
- belance 7
- šećer 7 kašika
- vanilin šećer 1 kesica
- brašno 7 kašika
- prašak za pecivo 1
- mleko za natapanje 130 ml
Za dekoraciju:
- krupno mleveni pečeni lešnici 50 g
Priprema:
U žumanca dodajte šećer i vanilin- šećer i penasto umutite. Deo mleka dodajte u žumanca, a zatim i brašno, pa sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da provri i dodajte smesu od žumanaca, pa nastavite da kuvate na laganijoj vatri. Vruć krem prebacite u drugu posudu, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađen krem umutite i dodajte margarin sobne temperature isečen na kockice. Sve dobro sjedinite i odložite u frižider. Za koru umutite čvrsto belanca postepeno dodajući šećer i vanilin-šećer. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte u belanca i varjačom sjedinite. Izlijte smesu u podmazan i pobrašnjen četvrtasti kalup i pecite 15 do 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte vrućim mlekom i ostavite da upije. Na koru nanesite ohlađen krem, pa odozgo prelijte karamel glazuru i pospite lešnicima.
(Super recepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač uz koji su odrasle mnoge generacije SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač uz koji su odrasle mnoge generacije](/data/images/2024-07-18/508077_shutterstock-sampita_t.jpg?time=1721303908)
SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač uz koji su odrasle mnoge generacije
18. 07. 2024. u 13:00
![KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: Bela pahulja - Omiljeni kolač Jovanke Broz KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: Bela pahulja - Omiljeni kolač Jovanke Broz](/data/images/2024-07-16/507565_359043-bela-pahuljica-ls_t.jpg?time=1721213186)
KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00
![EKSKLUZIVNO - BELI ANĐEO SAČUVAO JE TRAMPA OD POGIBIJE: Robert Davi, američki glumac, reditelj, scenarista i producent za Novosti EKSKLUZIVNO - BELI ANĐEO SAČUVAO JE TRAMPA OD POGIBIJE: Robert Davi, američki glumac, reditelj, scenarista i producent za Novosti](/data/images/2024-07-21/508879_mixcollage-21-jul-2024-08-59-am-469_kf.jpg?time=1721546319)
EKSKLUZIVNO - BELI ANĐEO SAČUVAO JE TRAMPA OD POGIBIJE: Robert Davi, američki glumac, reditelj, scenarista i producent za "Novosti""
Verujem u mistične simbole, zato mi je na telefonu profilna slika čuvene freske
21. 07. 2024. u 09:00
![AKO FAGOT NE UBIJE BAR 30 NIJE ISPLATIV: General Jelesije Radivojević, unuk junaka istog imena, o bitkama na Kosovu u leto 1998. AKO FAGOT NE UBIJE BAR 30 NIJE ISPLATIV: General Jelesije Radivojević, unuk junaka istog imena, o bitkama na Kosovu u leto 1998.](/data/images/2024-07-20/508837_20240719-211600_kf.jpg?time=1721547855)
AKO "FAGOT" NE UBIJE BAR 30 NIJE ISPLATIV: General Jelesije Radivojević, unuk junaka istog imena, o bitkama na Kosovu u leto 1998.
KADA su 1962. sahranjivali Jelesija Radivojevića u Drežniku na Zlatiboru kažu da je još uvek imao "sivo" oko pasa, na mestu gde ga je stezao vojnički opasač.
21. 07. 2024. u 07:00
![POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju](/data/images/2024-05-20/485448_andrija-era-ojdanic-foto-ata-imagesprofimedia_kf.jpg?time=1721244651)
POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju
Era je objavio video na svom Instagramu u kome je otkrio u kakvom je stanju...
17. 07. 2024. u 21:29 >> 21:30
Komentari (0)