TORTA BELI ŠUŠKAVAC: Raskošna i kremasta, izazov za domaćice

Новости онлине

21. 07. 2024. u 07:00

Isprobajte tortu beli šuškavac, ako niste do sada. Bolja je od bilo čega iz poslastičarnice, ali treba da joj posvetite vreme.

ТОРТА БЕЛИ ШУШКАВАЦ: Раскошна и кремаста, изазов за домаћице

Foto Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 450 g šećera
  • Sok od pola limuna

Za fil:

  • 13 žumanaca
  • 17 kašika šećera
  • 120 g belog krema
  • 220 g bele čokolade
  • 270 g maslaca

Za dekoraciju:

  • 350 g šlaga

Priprema:

Za tortu beli šuškavac prvo umutite belanca i šećer, a potom dodajte limunov sok. Pripremite pleh sa papirom za pečenje i na taj papir sipajte masu. Dobro je rasporedite i supite je 3 sata na 100 stepeni. Isto to uradite i za drugu koru. 

Dok se kore peku napravite fil. Žumanca koja ste odvojili umutite sa šećerom i kuvajte na pari. Negde na polovini kuvanja dodajte čokoladu, promešajte i sklonite sa vatre, pa ostavite da se ohladi. Takođe umutite maslac i beli krem i sastavite sa filom pa dobro izmiksirajte. Takođe umutite šlag. 

Pola fila stavite na jednu koru, pa preko njega stavite drugu koru. Posle druge kore rasporedite ostatak fila pa ga prekrijte šlagom. Uživajte u torti beli šuškavac.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca