SLADOLED TORTA VENECIJA: Najlepša ledena poslastica, veličanstvena eksplozija ukusa
Rashladite se uz ovo slatko zadovoljstvo koje obiluje čokoladnim ukusima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- pavlaka - 500 ml, tečna
- sveže mleko - 100 ml
- čokolada - 100 g, mlečna
- čokolada - 100 g, prirodna
- šećer - 3 kašika
- vanila - 1 kesica
Priprema:
Stavite u posudu oko 80 ml svežeg mleka i vanilu, a u drugu posudu — ostatak mleka i mlečnu čokoladu izlomljenu na parčiće.
Zagrejte obe posude na pari — prvu, da bude zasićena aroma vanile, a drugu — dok se ne istopi čokolada. Mešajte drugu dok se ne dobije glatka smesa.
Umutite pavlaku dok ne postane gusta pena.
U posudu sa vanilom sipajte trećinu pavlake, a preostalu pavlaku u posudu sa mlečnom čokoladom. Mešajte dobro obe smese.
Pripremite kalup za tortu sa folijom i sipajte u njega tamnu smesu. Stavite brzo kalup u zamrzivač.
Za to vreme na vodenoj pari rastopite prirodnu čokoladu, mešajući dok ne postane glatka smesa.
Izvadite kalup i pospite sloj sa pola prirodne čokolade. Nakon toga sipajte belu smesu stavljajući ponovo kalup u zamrzivač, dok se i novi sloj ne zamrzne. Prelivajte preostalom prirodnom čokoladom i opet stavite u zamrzivač dok ne dođe vreme za stavljanje na sto.
Pre nego što servirate, okrenite poslasticu na tanjir i sklonite foliju.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA LEDENE KOCKE: Preukusna, presočna i mnogo bolja od kolača
19. 07. 2024. u 07:00

BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

UMRO ROĐENI BRAT VIKI MILjKOVIĆ: Bolest ga odnela u 47. godini, tragedija u porodici pevačice
NAKON kraće bolesti preminuo je rođeni brat Viki Miljković Vladica Miljković u 47. godini.
28. 03. 2025. u 11:35
Komentari (0)