SLADOLED TORTA VENECIJA: Najlepša ledena poslastica, veličanstvena eksplozija ukusa

Novosti online

23. 07. 2024. u 15:00

Rashladite se uz ovo slatko zadovoljstvo koje obiluje čokoladnim ukusima.

СЛАДОЛЕД ТОРТА ВЕНЕЦИЈА: Најлепша ледена посластица, величанствена експлозија укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pavlaka - 500 ml, tečna
  • sveže mleko - 100 ml
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • čokolada - 100 g, prirodna
  • šećer - 3 kašika
  • vanila - 1 kesica


Priprema:


Stavite u posudu oko 80 ml svežeg mleka i vanilu, a u drugu posudu — ostatak mleka i mlečnu čokoladu izlomljenu na parčiće.

Zagrejte obe posude na pari — prvu, da bude zasićena aroma vanile, a drugu — dok se ne istopi čokolada. Mešajte drugu dok se ne dobije glatka smesa.

Umutite pavlaku dok ne postane gusta pena.

U posudu sa vanilom sipajte trećinu pavlake, a preostalu pavlaku u posudu sa mlečnom čokoladom. Mešajte dobro obe smese.

Pripremite kalup za tortu sa folijom i sipajte u njega tamnu smesu. Stavite brzo kalup u zamrzivač.

Za to vreme na vodenoj pari rastopite prirodnu čokoladu, mešajući dok ne postane glatka smesa.

Izvadite kalup i pospite sloj sa pola prirodne čokolade. Nakon toga sipajte belu smesu stavljajući ponovo kalup u zamrzivač, dok se i novi sloj ne zamrzne. Prelivajte preostalom prirodnom čokoladom i opet stavite u zamrzivač dok ne dođe vreme za stavljanje na sto.

Pre nego što servirate, okrenite poslasticu na tanjir i sklonite foliju.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?