PUSLICA ROLAT: Preukusan rolat koji se brzo sprema i još brže pojede
Ako vam se prijelo nešto slatko, ovo je pravi recept za vas. Naime, reč je o jednostavnom rolatu koji ćete da obožavate.
Sastojci:
Za testo:
- 5 belanaca
- 275 g sitnog kristal-šećera
- 20 g listića badema
Za fil:
- 200 ml neutralne pavlake
- 150 ml milerama
- ½ kesice vanilin šećera
- 250 g malina ili drugog sitnog voća po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni a pleh obložite pek-papirom bez ikakvog ulja. Najvećom brzinom miksera umutite belanca s prstohvatom soli pa uz stalno mućenje dodajte kašiku po kašiku šećera. Masu rasporedite ravnomerno u pleh, pospite listićima badema i pecite 10 minuta. Potom smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Za fil, umutite mikserom pavlaku te dodajte mileram i vanilin šećer. Koru izvadite iz rerne i okrenite da strana s bademima bude dole. Kad se ohladi, filujte. Uz pomoć papira uvijte testo u čvrst rolat. Umotajte ga u papir za pečenje i dobro ohladite. Pre serviranja uklonite papir i ukrasite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA LEDENE KOCKE: Preukusna, presočna i mnogo bolja od kolača
19. 07. 2024. u 07:00
KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00
BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)