PARISKA TORTA: Tajni recept beogradskih poslastičara
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban, zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake, on je i raskošan u isti mah.

Foto: Free Images Pixabay
Sastojci:
- 10 jaja
- 200 gr šećera
- 250 gr brašna
- 40 g kakao praha
Za fil:
- 1.5 l nelupanog šlaga, tj. slatke pavlake
- 150 gr čokolade
- 250 gr šećera
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.
Za fil:
Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati u tri sloja i sa strane.
(lepaisrecna)
Preporučujemo

JEDNOSTAVNA, A BOŽANSTVENA TORTA SA KAJSIJAMA: Sočni ukus koji se pamti
04. 07. 2024. u 16:00

ORIGINALNA, TRADICIONALNA ŽITO TORTA: Uz nju su odrasle sve generacije
03. 07. 2024. u 11:30

NUTELA TORTA SA PIŠKOTAMA I BELOM ČOKOLADOM: Kremasta i bogata fantazija ukusa
28. 06. 2024. u 16:00

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

BILI KAO BRAĆA TRIDESET GODINA: Dejo pocepao sliku s njim - nekadašnji reprezentativac otkrio razloge svađe
LEGENDARNI fudbaler Dejan Savićević pre nekoliko godina pocepao je fotografiju sa nekadašnjim saigračem i velikim prijateljem Brankom Brnovićem.
11. 05. 2025. u 10:29
Komentari (0)