TVIKS TORTA SA PUNO ČOKOLADE I KARAMELE: Ukus je prava fantazija za sve ljubitelje čokolade i karamele
Za tviks tortu nije vam potrebno puno vremena, a ni kulinarskog umeća. Zalogaji puni hrskavog biskvita i još bogatijih slojeva karamele i čokolade užitak su za sva čula.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g keksa
- 9 kašika putera
Za karamel sloj:
- 1/2 šolje šećera
- 200 g kondenzovanog mleka
- 300 g pavlake za kuvanje
Za čokoladni sloj:
- 300 g crne čokolade
- 300 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Izblendajte keks, pa dodajte otopljeni puter. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup po ivicama i dnu. Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 °S oko 10 minuta. Šećer pržite na zagrejanom tiganju dok se ne karamelizuje, pa dodajte kondenzovano mleko, dobro promešajte i na kraju dodajte pavlaku za kuvanje. Još dva minuta kuvajte, pa isključite ringlu. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu otopite crnu čokoladu na pari, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Ostavite malo da se ohladi. Karamel sloj sipajte po ohlađenom biskvitu, pa preko njega dodajte čokoladnu smesu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00

ŠVARCVALD ČIZKEJK: Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane
16. 07. 2024. u 16:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)