JAFA TORTA: Kremasta tekstura i ukus koji se ne zaboravlja
Otkrijte recept za ovu bogatu tortu i uživajte u svakom zalogaju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Biskvit od čokolade s narandžom:
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje ulja
- 2 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 šolja jogurta
- Kora i sok od jedne narandže
Sloj narandžinog džema:
- 1 šolja narandžinog džema
Čokoladna glazura:
- 200g crne čokolade, seckane
- 1 šolja slatke pavlake
Priprema:
Pomešati sve suve sastojke za biskvit. Dodati ulje, jaja, vanilu, jogurt, narandžinu koru i sok. Sjediniti smesu i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180°S oko 25-30 minuta.
Ohlađeni biskvit preseći na dva dela.
Rastopiti narandžin džem i naneti ga na donji deo biskvita.
Pripremiti ganache: zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti preko seckane čokolade. Mešati dok se čokolada potpuno ne istopi.
Preliti ganache preko narandžinog džema, staviti drugi deo biskvita i ostaviti da se stegne.
(Still)
Preporučujemo

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

BILI KAO BRAĆA TRIDESET GODINA: Dejo pocepao sliku s njim - nekadašnji reprezentativac otkrio razloge svađe
LEGENDARNI fudbaler Dejan Savićević pre nekoliko godina pocepao je fotografiju sa nekadašnjim saigračem i velikim prijateljem Brankom Brnovićem.
11. 05. 2025. u 10:29
Komentari (0)