NEODOLJIVO KREMASTO SAVRŠENSTVO: Čizkejk od crne čokolade i višanja, jednostavan kolač koji se ne peče
Čizkejk od crne čokolade i višanja je poslastica punog ukusa, potpuno dekadentna i osvežavajuća.

Foto: Instagram/chefejoaciroliveira
Sastojci:
250 g čokoladnog keksa, izmrvljenog
200 g krem sira
65 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
3 velika jajeta
130 g jogurta
130 g čokoladnih komadića
130 g višanja, iseckanih
Recept za čizkejk od crne čokolade i višanja:
Za čizkejk od crne čokolade i višanja zagrejte rernu na 160°. Podmažite kalup za torte sa dnom koje se odvaja. U srednjoj posudi pomešajte mrvice čokoladnog keksa i rastopljeni puter. Utisnite smesu na dno tepsije, pecite 10 minuta, izvadite i ostavite sa strane.
U posudu za mešanje ubacite krem sir i šećer, mutite dok se ne sjedini i ne postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanile i dobro promešajte.
Dodajte jaja, jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umešajte jogurt i mešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte otopljenu čokoladu i izmešajte. Sipajte smesu za čizkejk preko testa koje ste odvojili. Pecite u zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta, ili dok se sredina ne stegne. Ostavite kolač da se hladi u rerni sa lagano otvorenim vratima 1 sat. Zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata. Pre serviranja poređajte višnje na čizkejk. Servirajte i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)