NEODOLJIVO KREMASTO SAVRŠENSTVO: Čizkejk od crne čokolade i višanja, jednostavan kolač koji se ne peče
Čizkejk od crne čokolade i višanja je poslastica punog ukusa, potpuno dekadentna i osvežavajuća.

Foto: Instagram/chefejoaciroliveira
Sastojci:
250 g čokoladnog keksa, izmrvljenog
200 g krem sira
65 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
3 velika jajeta
130 g jogurta
130 g čokoladnih komadića
130 g višanja, iseckanih
Recept za čizkejk od crne čokolade i višanja:
Za čizkejk od crne čokolade i višanja zagrejte rernu na 160°. Podmažite kalup za torte sa dnom koje se odvaja. U srednjoj posudi pomešajte mrvice čokoladnog keksa i rastopljeni puter. Utisnite smesu na dno tepsije, pecite 10 minuta, izvadite i ostavite sa strane.
U posudu za mešanje ubacite krem sir i šećer, mutite dok se ne sjedini i ne postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanile i dobro promešajte.
Dodajte jaja, jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umešajte jogurt i mešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte otopljenu čokoladu i izmešajte. Sipajte smesu za čizkejk preko testa koje ste odvojili. Pecite u zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta, ili dok se sredina ne stegne. Ostavite kolač da se hladi u rerni sa lagano otvorenim vratima 1 sat. Zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata. Pre serviranja poređajte višnje na čizkejk. Servirajte i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

Nevin ležao u zatvoru 46 godina, sada dobija MASNU ODŠTETU - ali štetu ništa neće moći da umanji
ODŠTETA iznosi oko 83 dolara po danu za svaki dan koji je Ivao Hakamada proveo u zatvoru.
25. 03. 2025. u 10:23
Komentari (0)