MINT BRAUNI: Ne može bolje od osvežavajućeg recepta s mentom koji oduševljava i ukusom, i mirisom, i izgledom

Novosti online

07. 08. 2024. u 14:00

Proteklih godina imali smo priliku da vidimo mnogo interesantnih verzija braunija koje su napravljene, pa im neki dodaju osvežavajuće voćke poput jagoda i šljiva, neki obogate njihov ukus koštunjavim voćem, ali jedan od definitivno najlepših ovakvih kolača jeste mint brauni! U pitanju je verzija s ekstraktom mente, za koju ne sumnjamo da će postati vaš omiljeni kolač. A pravi se tako jednostavno!

МИНТ БРАУНИ: Не може боље од освежавајућег рецепта с ментом који одушевљава и укусом, и мирисом, и изгледом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za koru:
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 70 grama šećera
  • 90 grama putera
  • 2 jajeta
  • 100 grama mekog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 20 grama badema

Za fil:

  • 2 kašike omekšalog putera
  • 6 kašika krem-sira
  • 2 kašike čvrsto umućenog šlaga
  • 250 grama šećera u prahu
  • 1/2 kašičice ekstrakta mente
  • zelena boja za hranu

Za čokoladni sloj:

  • 80 grama čvrsto umućenog šlaga
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 70 grama putera

Priprema:

Kora
Penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi, čokoladu za kuvanje i na kraju brašno pomešano s praškom za pecivo. Potom dodati mlevene ili sitno seckane bademe, pa peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Fil

U dubokoj činiji mikserom umutite omekšali puter i krem-sir dok ne dobijete glatku masu, pa dodajte šlag i nastavite da mutite srednjom brzinom. Postepeno dodajte šećer u prahu i mutite sve vreme, pa dodajte i ekstrakt mente. Sipajte jestivu zelenu boju dok ne dobijete željenu nijansu. Mutite još nekoliko sekundi, pa prelijte preko kore. Stavite u frižider na najmanje jedan sat.

Čokoladni sloj

U većoj šerpi zagrejte sve sastojke za preliv na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se svi ne istope i ne postanu glatki. Zatim sklonite s vatre i stavite da se hladi oko 15 minuta. Potom sipajte preko dobro ohlađenog fila. Odložite u frižider da se hladi nepokriveno dok se ne stegne.
Pre sečenja kocki ostavite da odstoji dvadesetak minuta na sobnoj temperaturi.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOBIN I BRENIN KUM MEĐU 2.000 NAJBOGATIJIH: Ko je milioner sa TRIDESET PETORO dece poznat po humanosti