MINT BRAUNI: Ne može bolje od osvežavajućeg recepta s mentom koji oduševljava i ukusom, i mirisom, i izgledom
Proteklih godina imali smo priliku da vidimo mnogo interesantnih verzija braunija koje su napravljene, pa im neki dodaju osvežavajuće voćke poput jagoda i šljiva, neki obogate njihov ukus koštunjavim voćem, ali jedan od definitivno najlepših ovakvih kolača jeste mint brauni! U pitanju je verzija s ekstraktom mente, za koju ne sumnjamo da će postati vaš omiljeni kolač. A pravi se tako jednostavno!
Sastojci:
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 70 grama šećera
- 90 grama putera
- 2 jajeta
- 100 grama mekog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 20 grama badema
Za fil:
- 2 kašike omekšalog putera
- 6 kašika krem-sira
- 2 kašike čvrsto umućenog šlaga
- 250 grama šećera u prahu
- 1/2 kašičice ekstrakta mente
- zelena boja za hranu
Za čokoladni sloj:
- 80 grama čvrsto umućenog šlaga
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 70 grama putera
Priprema:
Penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi, čokoladu za kuvanje i na kraju brašno pomešano s praškom za pecivo. Potom dodati mlevene ili sitno seckane bademe, pa peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Fil
Čokoladni sloj
Pre sečenja kocki ostavite da odstoji dvadesetak minuta na sobnoj temperaturi.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI STARINSKI RECEPT: Salčići naših baka nemaju konkurenciju
06. 08. 2024. u 14:03
KOLAČ OD GRIZA: Recept za kremastu poslasticu koja se ne peče i osvaja ukusom
25. 07. 2024. u 19:00
STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA ZA JESEN 2024. GODINE: Mnogima se neće svideti
IZGLEDA da ćemo ove godine imati hladniju jesen sa više padavina, pokazuju prve dugoročne prognoze sajta Severe Weather Europe.
26. 07. 2024. u 12:30
DIGNUTI RUSKI I KINESKI BOMBARDERI, AMERIKA POSLALA BORBENE AVIONE: Reagovala i Kanada, Vašington besan - "Neviđena provokacija" (VIDEO)
RUSIJA i Kina po prvi su put izvele let strateških bombardera u zajedničkoj patroli u blizini Aljaske, što upozorava na sve širi okvir sposobnosti vojnog partnerstva, koje izaziva sve veću zabrinutost u SAD-u i među njihovim saveznicima.
26. 07. 2024. u 07:28
"OVO IMA VEZE SA LjUDSKOŠĆU": Karleuša besna zbog Željkovog nastupa na proslavi Oluje
MNOGE je iznenadila informacija kada je Željko Bebek zapevao u Ličkom Osiku na godišnjici "Oluje".
05. 08. 2024. u 15:45
Komentari (0)