KREMASTA, SOČNA I HLADNA POSLASTICA: Čokoladni kolač u slojevima- ne peče se i lako pravi (VIDEO)

Novosti online

11. 08. 2024. u 19:25

ČOKOLADNI kolač koji se pravi u slojevima sa keksom je toliko pun fila, a kada se ohladi poput sladoleda je.

КРЕМАСТА, СОЧНА И ХЛАДНА ПОСЛАСТИЦА: Чоколадни колач у слојевима- не пече се и лако прави (ВИДЕО)

Foto: Instagram/@pratiktar1fler

Sastojci:

500 g petit-ber keksa

200 g svežeg sira
400 ml slatke pavlake
75 g šlaga u prahu
30 g šećera u prahu
240 ml mleka
130 g espresa
100 g crne čokolade
100 g mlečne čokolade
200 ml slatke pavlake

 

Recept za čokoladni kolač koji se ne peče: 

Za ovaj kolač, prvo napravite ganaš. Zagrejte slatku pavlaku pa je prelijte preko čokolade koju ste iseckali na komadiće i promešajte, dok ne dobijete tečnu smesu. Pređite na pripremu fila, ali ne zaboravite da s vremena na vreme promešate ganaš. Pomešajte svež sir, slatku pavlaku i šećer u prahu i dobro umutite mikserom.

U drugoj činiji pomešajte hladno mleko i kafu i promešajte. Petit ber keks natopite dva puta u mleku za kafu i odmah ga izvadite, da ne omekša. Ređajte natopljeni keks u posudu, pa ga premažite kremom koji ste prethodno napravili. Ređajte keks i krem u 5-6 slojeva, dok sve ne potrošite.

Površinu kolača prelijte ganašom i stavite u firžider preko noći.

Uživajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo