MEKAN, KREMAST, TOPI SE U USTIMA: Čokoladni kolač sa pudingom od vanile, ne peče se i nećete moći da mu odolite

Tatjana Marković

12. 08. 2024. u 08:00

ČOKOLADNI kolač sa pudingom od vanile je tako mekan i kremast, a rado ćete da ga pripremate, jer ne zahteva mnogo sastojaka i ne peče se.

МЕКАН, КРЕМАСТ, ТОПИ СЕ У УСТИМА: Чоколадни колач са пудингом од ваниле, не пече се и нећете моћи да му одолите

Foto: Printskin Instagram/ allasyummyfood

Sastojci:

100 g instant pudinga od vanile

230 g umućenog šlaga
380 ml mleka
500 g pti ber keksa
450 g čokolade glazure

Recept za čokoladni kolač sa pudingom od vanile:

Za ovaj kolač, u srednjoj posudi pomešajte puding, mleko i šlag. U posudu za pečenje poređajte jedan sloj keksa na dno. Pokrijte krekerima celo dno posude. Na krekere rasporedite polovinu smese sa pudingom. Preko toga stavite još jedan sloj keksa. Premažite drugu polovinu mešavine pudinga na poređani keks.

Stavite najlonsku foliju preko posude i stavite u frižider na oko 30 minuta do sat vremena da se puding stegne. Otopite čokoladu na pari, pa ravnomerno rasporedite glazuru preko gornjeg sloja kolača. Vratite najlonsku foliju preko posude i ostavite u frižideru preko noći.

Servirajte i uživajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca