BOŽANSTVENI KOLAČ OD POMORANDŽE I PALENTE: Iznenadite ukućane slasnim ali jednostavnim kolačem

Novosti online

14. 08. 2024. u 11:46

Ovaj recept poznatog kuvara Džejmija Olivera ćete svi obožavati.

БОЖАНСТВЕНИ КОЛАЧ ОД ПОМОРАНЏЕ И ПАЛЕНТЕ: Изненадите укућане сласним али једноставним колачем

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 4 velika jajeta
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g instant palente
  • 1 prstohvat soli
  • 100 ml soka crvene pomorandže
  • 1/2 limuna
  • 9 kašika šećera u prahu                                                                                                                                                                                                                                                               

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite kalup za torte pek-papirom. Umutite puter i šećer u prahu u prozračnu, mekanu smesu. Umešajte jaja, jedno po jedno. Pomešajte brašno, palentu, prašak za pecivo, koru pomorandže i prstohvat soli. Sipajte testo u kalup i pecite 25-30 minuta. Izvadite tortu iz rerne i drvenim ražnjićem probušite 12 rupa u torti. Pomešajte sok crvene pomorandže, limunov sok i 3 kašike šećera u prahu i prelijte pola količine preko kolača. Kad se potpuno ohladi, izvadite iz kalupa. U ostatak preliva dodajte preostalih 6 kašika šećera u prahu i polako sipajte preko kolača. Ukrasite i kriškama crvene pomorandže. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?