BOŽANSTVENI KOLAČ OD POMORANDŽE I PALENTE: Iznenadite ukućane slasnim ali jednostavnim kolačem
Ovaj recept poznatog kuvara Džejmija Olivera ćete svi obožavati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 4 velika jajeta
- 100 g oštrog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g instant palente
- 1 prstohvat soli
- 100 ml soka crvene pomorandže
- 1/2 limuna
- 9 kašika šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite kalup za torte pek-papirom. Umutite puter i šećer u prahu u prozračnu, mekanu smesu. Umešajte jaja, jedno po jedno. Pomešajte brašno, palentu, prašak za pecivo, koru pomorandže i prstohvat soli. Sipajte testo u kalup i pecite 25-30 minuta. Izvadite tortu iz rerne i drvenim ražnjićem probušite 12 rupa u torti. Pomešajte sok crvene pomorandže, limunov sok i 3 kašike šećera u prahu i prelijte pola količine preko kolača. Kad se potpuno ohladi, izvadite iz kalupa. U ostatak preliva dodajte preostalih 6 kašika šećera u prahu i polako sipajte preko kolača. Ukrasite i kriškama crvene pomorandže.
Preporučujemo

NAJZGODNIJA HRVATICA PRIZNALA DA JE SRPKINjA: Otkrila zbog čega govori hrvatskim jezikom i zašto je promenila prezime
PEVAČICA i spisateljica Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus, po mnogima jedna od najzgodnijih Hrvatica, otkrila je nedavno u jednom intervjuu za domaće medije da je zapravo Srpkinja.
14. 07. 2025. u 12:21

"ON ŽELI DA UZME SVE!" Putin obavestio Trampa da kreće u veliku ofanzivu, dao mu i rok
RUSKI predsednik Vladimir Putin obavestio je američkog predsednika Donalda Trampa da Moskva namerava da pojača vojne operacije na istoku Ukrajine u roku od narednih 60 dana, objavio je portal Aksios 14. jula, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa telefonskim razgovorom dvojice lidera početkom meseca.
14. 07. 2025. u 10:04

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)