OMILJENI SLATKIŠ PRINCA VILIJAMA I KEJT MIDLTON: Čokoladna torta koja se ne peče

Novosti online

15. 08. 2024. u 10:52

Morate da probate tortu sa kraljevskog dvora.

ОМИЉЕНИ СЛАТКИШ ПРИНЦА ВИЛИЈАМА И КЕЈТ МИДЛТОН: Чоколадна торта која се не пече

Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 250 g peti ber keksa
  • 150 g crne čokolade
  • 125 g putera
  • 100 g šećera
  • 1 jaje

Za glazuru:

  • 200 g crne čokolade

Priprema:

Izlomite keks rukom u komade veličine badema. Umutite penasto omekšali puter sa šećerom. Dodajte istopljenu čokoladu stalno muteći. Zatim dodajte jaje i mutite da se sjedini sa smesom. Umešajte izlomljeni keks. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i stavite u frižider da stoji tri sata. Za glazuru, istopite čokoladu na tihoj vatri i prelijte kolač. Izravnajte glazuru i ostavite da se stegne, pa izvadite tortu iz kalupa.                   

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KONKURS ZA MALE DOMAĆE PROIZVOĐAČE: Mercator-S vas poziva da postanete deo brenda „ukusi moga kraja“