TORTA PRINCES KROFNA: Uvećana verzija čuvenog deserta
Torta princes krofna biće pravi hit na stolu, jer svi vole taj poznati ukus. Pravi se jednostavno.
Sastojci:
- 40 g listova badema
Za fil:
- 2 jajeta
- 120 g šećera
- 15 g vanilinog šećera
- 500 ml mleka
- 60 g kukuruznog skroba
- 250 g krem sira
Za testo:
- 100 ml vode
- 100 ml mleka
- 80 g putera
- 120 g brašna
- 4 jajeta
Priprema:
Kako biste napravili ovu tortu prvo pomešajte jaja, šećer, kukuruzni skrob i vanilin šećer. Promešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte mleko u smesu, promešajte i kuvajte na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok ne provri. Prebacite smesu u staklenu činiju i pokrijte najlonskom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Isecite puter na kockice i prelijte mlekom i vodom pa zagrevajte na laganoj vatri dok se puter ne otopi. Kada smesa počne da ključa dodajte 120 g brašna. Mešajte na ringli 2 minuta, skinite sa vatre i ostavite da se testo ohladi na sobnoj temperaturi 5 minuta. U testo ubacite 4 jajeta jedno po jedno. Polako dodajte poslednje jaje koje ćete prvo da izmutite metlicom. Kada se testo polako odvaja od kašike, gotovo je. Na pleh stavite papir za pečenje i testo prebacite u vreću za šlag.
Vrećom ga u kružnim pokretima istiskujte u obliku kruga, ostavljajući sredinu praznu. Kako iscedite jedan krug pospite u testo listićima badema, premažite jajetom, opet istiskujte testo, pospite bademima.
Pecite 35 minuta na 180°S, pa ostavite testo da odstoji još 10 minuta sa isključenom rernom i otvorenim vratima. Kada se ohladi isecite ga popreko na dva dela. Zatim umutite mikserom fil u činiji koji ste stavili na stranu. Dodajte krem sir i izmešajte sve lopaticom. Smesu prebacite u vreću za šlag i potom filujte jednu polovinu testa dok ne potrošite sav fil. Poklopite drugom polovinom testa i po želji pospite odozgo šećer u prahu.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSLASTICE OD LUBENICE: Jogurt torta, savršeni hladni desert za ove vrele dane
30. 08. 2024. u 12:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)