TORTA PRINCES KROFNA: Uvećana verzija čuvenog deserta

Novosti online

05. 09. 2024. u 08:00

Torta princes krofna biće pravi hit na stolu, jer svi vole taj poznati ukus. Pravi se jednostavno.

ТОРТА ПРИНЦЕС КРОФНА: Увећана верзија чувеног десерта

Print screen / You Tube / Immer Appetitlich

Sastojci:

  • 40 g listova badema

Za fil:

  • 2 jajeta
  • 120 g šećera
  • 15 g vanilinog šećera
  • 500 ml mleka
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 250 g krem sira

Za testo:

  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 80 g putera
  • 120 g brašna
  • 4 jajeta 

Priprema:

Kako biste napravili ovu tortu prvo pomešajte jaja, šećer, kukuruzni skrob i vanilin šećer. Promešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte mleko u smesu, promešajte i kuvajte na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok ne provri. Prebacite smesu u staklenu činiju i pokrijte najlonskom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Isecite puter na kockice i prelijte mlekom i vodom pa zagrevajte na laganoj vatri dok se puter ne otopi. Kada smesa počne da ključa dodajte 120 g brašna. Mešajte na ringli 2 minuta, skinite sa vatre i ostavite da se testo ohladi na sobnoj temperaturi 5 minuta. U testo ubacite 4 jajeta jedno po jedno. Polako dodajte poslednje jaje koje ćete prvo da izmutite metlicom. Kada se testo polako odvaja od kašike, gotovo je. Na pleh stavite papir za pečenje i testo prebacite u vreću za šlag.

Vrećom ga u kružnim pokretima istiskujte u obliku kruga, ostavljajući sredinu praznu. Kako iscedite jedan krug pospite u testo listićima badema, premažite jajetom, opet istiskujte testo, pospite bademima.

Pecite 35 minuta na 180°S, pa ostavite testo da odstoji još 10 minuta sa isključenom rernom i otvorenim vratima. Kada se ohladi isecite ga popreko na dva dela. Zatim umutite mikserom fil u činiji koji ste stavili na stranu. Dodajte krem sir i izmešajte sve lopaticom. Smesu prebacite u vreću za šlag i potom filujte jednu polovinu testa dok ne potrošite sav fil. Poklopite drugom polovinom testa i po želji pospite odozgo šećer u prahu. 

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!