TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI: Spoj dva omiljena deserta u jedan

Novosti online

17. 09. 2024. u 17:15

Palačinke volimo na sve moguće načine, a u kombinaciji sa maskarponeom volimo ih još više. Za ovaj kremasti i osvežavajući desert ne morate da uključite rernu, a dobićete desert koji ima ukus tiramisua.

ТИРАМИСУ ТОРТА ОД ПАЛАЧИНКИ: Спој два омиљена десерта у један

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za palačinke:

  • 210 gr običnog brašna
  • 50 gr šećera
  • ¼ kašičice soli
  • 4 jaja
  • 4 žumanca
  • 120 gr otopljenog i ohlađenog putera
  • 480 ml mleka (više ako je potrebno)
  • Maslac ili ulje za prženje

Za krem:

  • 750 g maskarponea
  • 200 grama krem sira
  • 190 gr šećera u prahu
  • 1 kašičica instant kafe
  • 1 kašika ruma
  • 50 g kakao

Priprema: 

Rastopite puter, pa ga ponovo ohladite i ostavite sa strane. Kombinujte brašno, šećer i so. U posebnoj činiji umutite jaja i žumanca, pa ih dodajte u posudu za brašno i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dok mešate, polako dodajte puter dok se ne sjedini. Postepeno dodajte mleko i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Smeša ne bi trebalo da bude gusta kao za američke palačinke. U slučaju da je malo pregusto, dodajte još malo mleka. Pokrijte posudu i ostavite na stranu 30 do 45 minuta. Zagrejte tiganj za palačinke i dodajte malo ulja ili putera. Dodajte mešavinu za palačinke u tiganj, pazeći da ne budu preguste. Bilo bi idealno da su vam palačinke tanje i prečnika otprilike 18 cm. Gotove palačinke okrenite na tanjir, a nakon što ih sve ispečete, stavite u frižider na sat vremena. Dok se palačinke hlade, pripremite krem. Stavite maskarpone i krem sir u veliku činiju. Mešajte dok ne dobijete laganu i prozračnu smesu, pa umešajte šećer u prahu i instant kafu. Dodajte rum i dobro promešajte da se sastojci sjedine. Stavite u frižider na najmanje 30 minuta, a najbolje na 3 sata, da se krem stegne. 

Da biste sastavili tortu, stavite jednu palačinku na poslužavnik i prelijte je jednom po jednom i po kašikom kremom. Premažite u tankom sloju, pospite kakaom i ponovite postupak sa preostalim palačinkama i kremom. Takođe bi trebalo da ostane malo krema za površinu torte. Uzmite kesu za pecivo sa okruglim vrhom i napunite je ostatkom krema. Krem istisnuti po površini torte gusto i na malo veće kapi. Pospite kakaom i poslužite.

 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOVOLJNO JE SAMO BRATKO, NE TREBA VIŠE OD TOGA: Đoković i Dimitrov dobili poklon pred meč u Sofiji, evo i koji (VIDEO)