KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste

Novosti online

19. 09. 2024. u 15:45

Rolat od krema savršen za svakog gosta, ali i domaćina.

КРЕМ РОЛАТ: Колач који се прави лако, а одушевљава све госте

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

za biskvit

  • 7 belanaca
  • 80 g šećera
  • 80 g mlevenih oraha
  • 30 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo

 za grilijaš

  • 100 g šećera
  • 100 g oraha

 za fil

  • 3 dl mleka
  • 7 žumanaca
  • 50 g šećera
  • 1 puding od vanile
  • 200 g maslaca

za krem

  • grilijaš (odvojiti 2 – 3 kasike za ukrasavanje)
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. U belance stavite šećer i umutite pa dodajte orahe i brašno i prašak za pecivo. Ovaj biskvit kratko ispecite u rerni.

Rastopite šećer u karamel pa dodajte orahe i sve na ringli zagrejte dok se sve karameliše. Izlijte smesu na pek papir i pustite da se ohladi.

Zatim pripremite fil tako što ćete izmešati žumanca, puding od vanile, šećer i mleko. Sve to skuvajte na ringli i dodajte mu potom i maslac.

Kada sve kremasto umutite podelite na dva dela. U jedan deo stavite grilijaš, a u drugu otopljenu crnu čokoladu.

Filujte rolat, umotajte pa ohladite i poslužite kada se stegne.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TURNEJA JK U MINUSU Nema ništa od zarade: Uložila sam sve što sam stekla za 30 godina, zato sam sa fanovima u plusu