KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste

Новости онлине

19. 09. 2024. u 15:45

Rolat od krema savršen za svakog gosta, ali i domaćina.

КРЕМ РОЛАТ: Колач који се прави лако, а одушевљава све госте

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

za biskvit

  • 7 belanaca
  • 80 g šećera
  • 80 g mlevenih oraha
  • 30 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo

 za grilijaš

  • 100 g šećera
  • 100 g oraha

 za fil

  • 3 dl mleka
  • 7 žumanaca
  • 50 g šećera
  • 1 puding od vanile
  • 200 g maslaca

za krem

  • grilijaš (odvojiti 2 – 3 kasike za ukrasavanje)
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. U belance stavite šećer i umutite pa dodajte orahe i brašno i prašak za pecivo. Ovaj biskvit kratko ispecite u rerni.

Rastopite šećer u karamel pa dodajte orahe i sve na ringli zagrejte dok se sve karameliše. Izlijte smesu na pek papir i pustite da se ohladi.

Zatim pripremite fil tako što ćete izmešati žumanca, puding od vanile, šećer i mleko. Sve to skuvajte na ringli i dodajte mu potom i maslac.

Kada sve kremasto umutite podelite na dva dela. U jedan deo stavite grilijaš, a u drugu otopljenu crnu čokoladu.

Filujte rolat, umotajte pa ohladite i poslužite kada se stegne.

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - Smradovi su preko Drine prešli - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - "Smradovi su preko Drine prešli" - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

BURA oko fotografije i snimka folkera Ace Lukasa sa Naserom Orićem, nekadašnjim komandantom jedinica Armije RBiH u području Srebrenice tokom rata u Bosni i Hercegovini, ne stišava se. I dalje akteri "kafanskog susreta" izazivaju veliku pažnju, a sad je u centru pevač Šerif Konjević, koji je pozvao srpskog pevača da prisustvuje privatnoj proslavi u restoranu u centru Sarajeva, gde je bio pozvan i Naser Orić.

02. 12. 2025. u 12:35

Komentari (0)

ZAPAD U ŠOKU! Cela Rusija slavi, ovo je čekala od 2022!