NEODOLJIVA KOMBINACIJA ČOKOLADE I CITRUSA: Brauni sa filom od pomorandže, tako mekan i sočan
ČOKOLADNI brauni filovan pomorandžom potpuno je neodoljiv i mekan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za fil od pomorandže:
500 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
rendana korica 1 pomorandže
50 g šećera
35 g kukuruznog brašna
100 ml vode
40 g kondenzovanog mleka
Za testo:
50 g tamne čokolade iseckane Foto: Shutterstock
225 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kakao brašna
125 g šećera
prstohvat soli
350 g kondenzovanog mleka
100 ml običnog mleka
100 ml ulja
130 g otopljene crne čokolade
Recept za čokoladni brauni sa pomorandžom:
Pomešajte kukuruzno brašno i vodu u maloj posudi i ostavite sa strane. U tiganju pomešajte sok, koricu od pomorandže i šećer i zagrejte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne rastvori, a zatim nastavite da kuvate još 3 minuta. Sipajte tečnost od kukuruznog brašna i neprestano mutite dok se fil ne zgusne. Pustite da se fil kuva još 3-5 minuta, a zatim dodajte kondenzovano mleko i dobro promešajte. Isključite vatru i ostavite da se fil ohladi.
Tepsiju 13×9 obložite prozirnom folijom, sipajte ohlađeni fil u tepsiju i ravnomerno ga rasporedite, a zatim stavite pleh u zamrzivač. Kada se fil ohladi, izvadite ga iz pleha i ostavite u zamrzivaču sa prozirnom folijom.
Pripremite testo za kolače tako što ćete da pomešate brašno, so, kakao i šećer, pa dodajte vlažne sastojke i dobro promešajte. Zatim umešajte seckanu čokoladu. Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje. Sipajte polovinu smese testa u tepsiju i ravnomerno je rasporedite.
Stavite zamrznuti fil od pomorandže na testo, a zatim sipajte preostalo testo i rasporedite ga da prekrije fil. Pecite 25-30 minuta, proveravajte čačkalicom da li je gotovo - trebalo bi da čačkalica bude sa vlažnim mrvicom, ali ne i mokrim. Ako je testo mokro, pecite dalje i ponovite test.
Kada je pečen, ostavite kolač da se potpuno ohladi u plehu, a zatim ih isecite na komade, ukrasite rastopljenom čokoladom, ili komadićem pomorandže i uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)