BELI ČUPAVCI: Još bolja verzija omiljenog domaćeg slatkiša
Ako volite belu čokoladu i kokos, obavezno probajte da napravite domaće čupavce u nešto drugačijem ruhu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 4 kašike šećera
- 150 ml ulja
- pola kesice praška za pecivo
Za glazuru:
- 300 g bele čokolade
- 400 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- kokos za valjanje
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.
Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i umućenih belanaca, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.
Tepsiju podmažite maslacem ili je nauljite, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S nekih 30 minuta.Ubodite čačkalicom da proverite da li je kora gotova,a jeste ako čačkalica izlazi suva.
Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.
Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NE MOŽE DA SAKRIJE TUGU: Darko Lazić potpuno slomljen, javno se oglasio (FOTO)
PEVAČ se prisetio svog pokojnog oca...
28. 04. 2025. u 19:35
Komentari (0)