BELA ROZEN TORTA: Neverovatno kremasta i izdašna poslastica
Bolji način da se zasladite tokom jesenjih dana ne postoji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 1,2l mleka
- 4 pudinga sa ukusom slatke pavlake, 160gr
- 8 kašika šećera
- 100 gr bele, mlečne čokolade
- 250 gr maslaca
- 200 gr mleka u prahu
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na srednju vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom direktno na puding i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutiti maslac sa mlekom u prahu. Umutiti mikserom i puding da omekša.
Dodavati po malo pudinga maslacu i mutiti.
Na kraju umutiti slatku pavlaku, ali ne pretvrdo, mekše pa i nju dodati iz dva dela u fil i sve sjediniti.
Filovati korice kako to inače radite pa ih na kraju, na gornju koru koju ne mažete blago opteretiti nekom daskom za sečenje mesa ili nečim sličnim.
Ostaviti bar par sati da odstoji tako u frižideru, kako bi korice omekšale.
Dekorisati belom i mlečnom čokoladom, šlagom po želji okolo.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste
19. 09. 2024. u 15:45

FILADELFIJA TORTA: Savršeno kremasta, a pravi se veoma jednostavno
09. 09. 2024. u 16:51

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

UMRO ROĐENI BRAT VIKI MILjKOVIĆ: Bolest ga odnela u 47. godini, tragedija u porodici pevačice
NAKON kraće bolesti preminuo je rođeni brat Viki Miljković Vladica Miljković u 47. godini.
28. 03. 2025. u 11:35
Komentari (0)