KILER TORTA: Neodoljiva poslastica, za sve prilike

Novosti online

18. 10. 2024. u 09:00

Čarobna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja, za sve važne događaje.

КИЛЕР ТОРТА: Неодољива посластица, за све прилике

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za koru

  • 5 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 100 g seckanih oraha
  • 3 kore oblande

Za fil

  • 15 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • dva margarina
  • 200 g čokolade

Za glazuru

  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca, šećer, brašno i orahe. Kore od oblande premažite dobijenom smesom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Žumanca umutite na pari, da dobijete fil. Šećer ušpinujte sa malo vode pa dodajte u umućena žumanca. Sklonite s vatre i mutite dok se smesa ne prohladi i ne zgusne. Zasebno umutite penasto dva margarina pa dodajte u prohlađeni fil. Otopite čokoladu na pari, pa joj dodajte fil. Filujte kore, sve dok ne utrošite materijal. Dekorišite tortu pripremljenom glazurom.                                                                           

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?