KILER TORTA: Neodoljiva poslastica, za sve prilike
Čarobna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja, za sve važne događaje.
Sastojci:
Za koru
- 5 belanaca
- 10 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 100 g seckanih oraha
- 3 kore oblande
Za fil
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- dva margarina
- 200 g čokolade
Za glazuru
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca, šećer, brašno i orahe. Kore od oblande premažite dobijenom smesom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Žumanca umutite na pari, da dobijete fil. Šećer ušpinujte sa malo vode pa dodajte u umućena žumanca. Sklonite s vatre i mutite dok se smesa ne prohladi i ne zgusne. Zasebno umutite penasto dva margarina pa dodajte u prohlađeni fil. Otopite čokoladu na pari, pa joj dodajte fil. Filujte kore, sve dok ne utrošite materijal. Dekorišite tortu pripremljenom glazurom.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČOKOLADNE KUGLICE: Napravite ovu čokoladnu poslasticu božanstvenog ukusa
07. 10. 2024. u 20:00
TORTA OPERA: Francuska fantazija slatkih ukusa u spoju sa kafom
04. 10. 2024. u 13:00
(MAPA) PUTIN VEĆ NACRTAO NOVU METU U DONjECKU: Pada ključni ukrajinski grad, Rusi napreduju u Torecku - muke za Kijev tek dolaze
RUSKE trupe napredovale su u Torecku, ključnom logističkom čvorištu Ukrajine i glavnoj taktičkoj meti Moskve u regionu Donjecka, prema ukrajinskom kanalu "Dip stejt".
15. 10. 2024. u 19:38
VOZAČ AUTOBUSA PRETUKAO TINEJDžERA: Maloletnik nije imao novca da plati kartu
U RUSKOM gradu Ramenskoje, vozač autobusa je pretukao tinejdžera koji nije platio kartu.
13. 10. 2024. u 14:46
ŠTA SE DESILO NEPOSREDNO PRED SMRT ZUKORLIĆA: Progovorio otac pokojnog muftije - videli se četiri sata pre: "Meni suze idu, a ona..."
OTAC pokojnog narodnog poslanika u Skupštini Srbije i muftije Muamera Zukorlića, hadži Mehdija Zukorlić, ispričao je do sada nepoznate detalje iz života svoga sina.
17. 10. 2024. u 18:29
Komentari (0)