IDEALNA ZA SLAVU, A GOTOVA OČAS POSLA: Slana torta sa pečenim paprikama, oduševiće sve za trpezom
Slana torta sa pečenim paprikama je idealna za slavu i gotova za sat vremena. Po želji ubacite i šunku.

Foto: Printskrin Jutjub/ Barbarizando na cozinha (Bárbara Caroline)
Sastojci:
5 jaja
200 ml ulja
400 g brašna
1 prašak za pecivo
kašičica soli
450 g očišćenih pečenih crvenih paprika, iseckanih
Za ukrašavanje:
400 g kisele pavlake
100 g majoneza
rendani kačkavalj
Recept za slanu tortu sa pečenim paprikama:
Kako biste napravili slanu tortu prvo umutite jaja a onda dodajte mleko i ulje i sve umutite. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte mešavini jaja i opet dobro umutite.
Smesi potom dodajte iseckane paprike. Izmešajte pa prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pečenja ohladite na rešetki, a zatim izvadite iz pleha da se potpuno ohladi.
Pomešajte kiselu pavlaku i majonez i premažite slanu tortu. Preko svega toga narendajte kačkavalj. Ukrasite peršunom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HOR ĆE PEVATI NA SAHRANI: Ovako će Saša Popović biti ispraćen na večni počinak, opelo će služiti više sveštenika
KREATIVNI direktor "Granda" Saša Popović preminuo je 1. mata u bolnici u Parizu, a u četvrtak će biti sahranjen na Bežanijskom groblju i njegovi najmiliji će ga ispratiti uz hor.
04. 03. 2025. u 17:37

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)