ČOKOLADNI MUS: Recept koji će se svideti svim sladokuscima
Zasladite se domaćim čokoladnim musom, koji se lako pravi, a ima bogat ukus.
Sastojci:
- 200 g crne čokolade
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- Prstohvat soli
- Čokoladne mrvice ili kakao u prahu za dekoraciju
Priprema:
Isecite čokoladu na kockice i otopite je na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Ako koristite mikrotalasnu, otapajte je u intervalima od 30 sekundi, mešajući između.
U posebnoj posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu svetla i penasta. Kada se čokolada malo ohladi, dodajte je u smesu od jaja i dobro promešajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim je pažljivo dodajte u čokoladnu smesu, koristeći spatulu, da zadržite vazdušaste mehuriće.
Smesu sipajte u čaše ili posudice i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 2 sata.
Pre služenja, dekorisite mus čokoladnim mrvicama ili kakao prahom po želji.
Uživajte u vašem čokoladnom desertu!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)