NES ROLAT: Sočna poslastica i savršena kombinacija kafe i čokolade

Новости онлине

02. 11. 2024. u 07:00

Zaista se lako pravi, a poslužite ga - uz šta drugo, nego uz šolju nes ili domaće kafe.

НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  1 kesica "neskafe 3 u 1"
  • 200 g mlevenih oraha
  •  200 g mlevenog keksa
  •  100 g kokosa
  •  šećer po ukusu
  •  100 g maslaca ili margarina
  •  1 puding od vanile
  •  1/2 l mleka
  •  50 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Skuvati puding, pa kad se prohladi u njega umešati margarin, mlevene orahe, "nes kafu", 50 g kokosa, mleko i mleveni keks. Masu dobro umesiti da ne bude lepljiva, razviti je na aluminijumskoj foliji i oblikovati rolat.

2. Preliti ga glazurom od čokolade koju ste prethodno napravili i staviti u frižider da se stegne, pa ga kasnije posuti preostalim kokosom.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DONEO KONAČNU ODLUKU: Mitrović otkrio gde nastavlja karijeru (VIDEO)