NEMOGUĆE JOJ JE ODOLETI: Crni Egipat – Čokoladna kremasta poslastica koja se topi u ustima

Новости онлине

12. 11. 2024. u 13:00

Crni Egipat je savršen spoj bogatog ukusa čokolade i lešnika, koji zajedno stvaraju neodoljivo kremastu i punu teksturu. Jednostavan je za pripremu, a na kraju dobijate pravi mali raj za nepce.

НЕМОГУЋЕ ЈОЈ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Црни Египат – Чоколадна кремаста посластица која се топи у устима

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Sastojci:

  • Kore
  • 9 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika krupno mlevenih lešnika
  • Fil 1
  • 700 ml mleka
  • 2 vanil-šećera
  • 10 kašika šećera
  • 9 žumanaca
  • 2 kašike gustina
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g margarina
  • 150 ml slatke pavlake
  • Fil 2
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1-2 kašike šećera u prahu
  • 50 g krem sira
  • I još
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Kore
 Umutiti tri belanceta sa četiri kašike šećera u čvrst šam, pa dodati četiri kašike lešnika.
 Smesu uliti u okrugli kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti.
 Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15-20 minuta (voditi računa da ostane bela).
 Od preostalog materijala na isti način ispeći još dve kore.
Fil 1
 U šerpu sipati ½ l mleka da provri.
 Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, pa dodati gustin i sjediniti.
 Smesu u tankom mlazu dodati u ključalo mleko i mešati sve vreme dok se ne zgusne.
 Potom skloniti sa vatre, dodati usitnjenu čokoladu, sjediniti i ostaviti da se prohladi.
 Postepeno dodavati margarin sobne temperature isečen na kockice i mešati dok se ne otopi i potpuno sjedini.
 Umutiti slatku pavlaku, dodati u ohlađen krem i sve dobro umutiti.
Fil 2
 Umutiti slatku pavlaku sa krem sirom i šećerom.
Finalni postupak
 Tortu slagati ovim redom – kora-fil 1-fil 2-kora-fil 1-fil 2-kora-preostali fil.
 Ostaviti da se ohladi u frižideru oko četiri sata, pa što bolje obraditi tortu.
 Preliti otopljenom čokoladom sa malo ulja i ostaviti da se višak ocedi.
 Sačekati da se čokolada stvrdne i dalje ukrasiti tortu po želji.

(pošaljirecept)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVARIO JU JE 92 PUTA DOK JE BILA TRUDNA! Evo šta je Nejmaru sada uradila devojka koja mu je rodila dete