DUNAVSKI TALASI: Recept za sočni kolač koji uspešno odoleva trendovima

Новости онлине

14. 11. 2024. u 16:00

Ukoliko ste ljubitelj sočnih kolača, a volite kombinaciju višnje i čokolade, dunavski talasi su poslastica koju ćete često praviti.

ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Za koru:
  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • 300 g brašna
  • 500 g očišćenih odleđenih višanja
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 3 kašičice kakaoa
  • 1 kašičica cimeta
  • Za fil:
  • 750 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 200 g margarina
  • Za glazuru:
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite penasto margarin sa šećerom. Dodajte jedno po jedno žumance u  mleko, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Onda dodajte umućena belanca i lagano promešajte. U pleh obložen pek-papirom sipajte polovinu smese. U drugu polovinu dodajte cimet i kakao, pa sipajte preko žute smese u pleh. Nanesite oceđene višnje. Pecite oko pola sata,  u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Puding sa  mlekom i šećerom skuvajte po uputstvu sa kesice, pa ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte. Mikserom penasto umutite margarin pa dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Premažite filom prohlađen kolač pa ostavite da se hladi jedan sat. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prelijte preko kolača, pa viljuškom napravite talase.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SINER NE MOŽE DA UČESTVUJE NA TURNIRU! Novi papa, Lav XIV, doneo odluku koja je iznenadila Italiju