POSNA SAHER TORTA: Ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu, a svi će vam tražiti recept

Novosti online

01. 12. 2024. u 15:00

Posna saher torta je manje kalorična verzija klasične saher torte. Pravi se na bazi biljnog ulja i ima dosta kakaa, čiste crne čokolade, a umesto mleka se stavlja kokosovo mleko.

ПОСНА САХЕР ТОРТА: Украсиће сваку свечану и славску трпезу, а сви ће вам тражити рецепт

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 340 grama brašna
  • 380 ml vode
  • 180 grama šećera
  • 170 ml biljnog ulja
  • 40 grama kakaa
  • 40 grama kukuruznog skroba
  • 10 grama sode bikarbone
  • 5 grama limunske kiseline
  • vanilin šećer po ukusu
  • 200 grama crne čokolade
  • 100 ml kokosovog mleka
  • 10 grama kakao putera
  • 200 grama džema od kajsije

Priprema:

Za posnu saher tortu pripremite sastojke za pečenje biskvita. Pomešajte brašno, skrob, kakao, vanilin šećer i sodu bikarbonu u velikoj posudi. U drugoj posudi pomešajte šećer, ulje i vodu. Mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Stavite suve sastojke u posudu. Izmešajte ih. Sipajte testo u posudu za pečenje. Pecite biskvit u rerni 15 minuta na 130 stepeni. Zatim promenite temperaturu na 150 stepeni i pecite dok ne omekša. Oko sat vremena. Gotov biskvit treba da odleži preko noći, ili bolje jedan dan. Odrežite vrh biskvita da se ujednači, a mrvice osušite u rerni. Prerežite biskvit na pola za tortu.

Namažite biskvit džemom od kajsije. Ostavite tortu u frižideru 10 minuta. Zagrejte mleko kokosa i čim se pojavi para – sklonite sa šporeta. Dodajte sitno iseckanu crnu čokoladu, mešajte da se rastvori. Zatim sipajte otopljeni kakao puter. Ponovo promešajte. Pokrijte tortu prvim slojem i ostavite u frižideru 10 minuta. Zatim stavite drugi sloj. Ukrasite ivice torte osušenim mrvicama biskvita i uživajte u posnoj saher torti.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ ZAPREPASTIO AMERIKU! Ne, ovo uopšte nije normalno!