POSNA SAHER TORTA: Ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu, a svi će vam tražiti recept
Posna saher torta je manje kalorična verzija klasične saher torte. Pravi se na bazi biljnog ulja i ima dosta kakaa, čiste crne čokolade, a umesto mleka se stavlja kokosovo mleko.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 340 grama brašna
- 380 ml vode
- 180 grama šećera
- 170 ml biljnog ulja
- 40 grama kakaa
- 40 grama kukuruznog skroba
- 10 grama sode bikarbone
- 5 grama limunske kiseline
- vanilin šećer po ukusu
- 200 grama crne čokolade
- 100 ml kokosovog mleka
- 10 grama kakao putera
- 200 grama džema od kajsije
Priprema:
Za posnu saher tortu pripremite sastojke za pečenje biskvita. Pomešajte brašno, skrob, kakao, vanilin šećer i sodu bikarbonu u velikoj posudi. U drugoj posudi pomešajte šećer, ulje i vodu. Mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Stavite suve sastojke u posudu. Izmešajte ih. Sipajte testo u posudu za pečenje. Pecite biskvit u rerni 15 minuta na 130 stepeni. Zatim promenite temperaturu na 150 stepeni i pecite dok ne omekša. Oko sat vremena. Gotov biskvit treba da odleži preko noći, ili bolje jedan dan. Odrežite vrh biskvita da se ujednači, a mrvice osušite u rerni. Prerežite biskvit na pola za tortu.
Namažite biskvit džemom od kajsije. Ostavite tortu u frižideru 10 minuta. Zagrejte mleko kokosa i čim se pojavi para – sklonite sa šporeta. Dodajte sitno iseckanu crnu čokoladu, mešajte da se rastvori. Zatim sipajte otopljeni kakao puter. Ponovo promešajte. Pokrijte tortu prvim slojem i ostavite u frižideru 10 minuta. Zatim stavite drugi sloj. Ukrasite ivice torte osušenim mrvicama biskvita i uživajte u posnoj saher torti.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT ZA ČUVENU NAJLON TORTU: Poslastica koja uvek uspe (VIDEO)
26. 11. 2024. u 17:00

RECEPT ZA ČIZKEJK: Omiljena torta od 3 sloja, topi se u ustima
18. 11. 2024. u 17:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)