VOĆNE DAME: Jedan od najlepših posnih sitnih kolača, jednostavno se pravi, a ukus je fantazija
Recept za savršen posni kolač.
![ВОЋНЕ ДАМЕ: Један од најлепших посних ситних колача, једноставно се прави, а укус је фантазија ВОЋНЕ ДАМЕ: Један од најлепших посних ситних колача, једноставно се прави, а укус је фантазија](/data/images/2024-12-03/551502_kolas-vosne-dame_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Suve smokve 150 g
- Suve šljive 150 g
- Suve kajsije 150 g
- Suvo grožđe 150 g
- Orasi 150 g
- Šećer u prahu 150 g
- Voda 50 ml
Priprema:
Suvo voće i orahe sameljite na mašini za meso na rešetki prečnika 4 mm, nikako u blenderu. Šećer prelijte vodom samo da ogrezne i ušpinujte kao za slatko. Sirupom prelijte samleveno voće i sve sjedinite. Odvajajte pomalo smese i oblikujte kuglice. Od nje možete na isti način da pravite salame i da ih uvaljate i u kristal-šećer. Kolačići mogu malo duže da stoje, pa su pogodni ukoliko želite da ih pravite ranije.
(super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu](/data/images/2023-08-14/386124_oblande_t.jpg?time=1732902247)
DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu
30. 11. 2024. u 13:00
![KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO) KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO)](/data/images/2024-11-28/549921_-macije-oci-ls_t.jpg?time=1732804668)
KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO)
28. 11. 2024. u 13:00
![ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal
MAĐARSKI premijer Viktor Orban rekao je danas da je u SAD "nastao veliki skandal" nakon što je američki predsednik Donald Tramp odlučio da otkrije koliko su novca i kome američke agencije isplatile poslednjih godina, a da je to "pokazalo da je liberalna globalna elita koristila američki budžet da bi finansirala svoju finansijsku i ideološku agendu širom sveta".
10. 02. 2025. u 19:39
![DONČIĆEVO POREKLO: NJegov deda Srbobran rođen je na KiM DONČIĆEVO POREKLO: NJegov deda Srbobran rođen je na KiM](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
DONČIĆEVO POREKLO: Njegov deda Srbobran rođen je na KiM
LUKA Dončić jedan je od najboljih košarkaša planete. Momak koji iz dana u dan fascinira ljubitelje košarke je Srbin po ocu, i ne krije koliko je privržen našoj zemlji, a trenutno je u centru pažnje zbog prelaska u Lejkerse.
10. 02. 2025. u 12:44
Komentari (0)