VOĆNE DAME: Jedan od najlepših posnih sitnih kolača, jednostavno se pravi, a ukus je fantazija

Novosti online

04. 12. 2024. u 17:00

Recept za savršen posni kolač.

ВОЋНЕ ДАМЕ: Један од најлепших посних ситних колача, једноставно се прави, а укус је фантазија

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Suve smokve 150 g
  • Suve šljive 150 g
  • Suve kajsije 150 g
  • Suvo grožđe 150 g
  • Orasi 150 g
  • Šećer u prahu 150 g
  • Voda 50 ml

Priprema:

Suvo voće i orahe sameljite na mašini za meso na rešetki prečnika 4 mm, nikako u blenderu. Šećer prelijte vodom samo da ogrezne i ušpinujte kao za slatko. Sirupom prelijte samleveno voće i sve sjedinite. Odvajajte pomalo smese i oblikujte kuglice. Od nje možete na isti način da pravite salame i da ih uvaljate i u kristal-šećer. Kolačići mogu malo duže da stoje, pa su pogodni ukoliko želite da ih pravite ranije.

(super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO ŠTO SI URADIO JE PREVAZIŠLO TENIS: Del Potro se javno obratio Đokoviću: Najveći si u istoriji, ne samo u sportu - već u životu (FOTO)