FANTASTIČAN BANANA ROLAT: Jednostavan kolač koji se lako pravi, a toliko je ukusan da mu niko neće odoleti
Banana rolat je klasik koji i dalje oduševljava svojom jednostavnošću i fantastičnim ukusom. Ovaj rolat je savršen za sve prilike.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 25 g putera, rastopljenog
- 45 g prosejanog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 80 g žumanaca
- 85 g šećera
- 20 g kakao praha, prosejanog
- 10 g hladne vode
- 120 g belanaca
- 10 g kukuruznog brašna
- 2 banane
Za čokoladni krem:
- 160 g slatke pavlake
- 90 g čokolade, seckane
- 4 kašike mleka
Priprema:
Kako biste napravili ovaj rolat, umutite žumanca sa 25g šećera, na pari, dok smesa ne postane bleda i gusta. Dodajte prosejani kakao prah i hladnu vodu i umutite dok se dobro ne sjedine.
Belanca umutite mikserom dok ne postanu penasta, polako dodajte šećer i kukuruzno brašno i umutite dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte 1/3 umućenih belanaca u mešavinu žumanaca i kakaoa, sve dok ne ostanu tragovi belanaca, zatim umešajte još 1/3, i na kraju poslednju 1/3.
Ubacite prosejano brašno, a zatim i otopljeni puter. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Pecite na 180 stepeni S 13 minuta. Ohladite na rešetki. Za čokoladni krem umutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i mleko na pari i mešajte dok ne postane glatko.
Premešajte otopljenu čokoladnu smesu u šlag i ohladite ga. Na rolat rasporedite krem. Položite banane i zarolajte patišpanj. Ohladite u frižideru do serviranja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu
30. 11. 2024. u 13:00

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00

SOČAN GRIZ KOLAČ SA DžEMOM: Brz, jeftin kolač za svaki dan (VIDEO)
21. 11. 2024. u 13:30

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)