PESAK TORTA - DOSTOJNA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Slatka i neodoljiva, a sprema se brzo, lako i bez pečenja

Jovana Vasić

24. 12. 2024. u 11:00

Pesak torta, savršenstvo ukusa koje se ne peče i pravi se jednostavno i brzo.

ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења

Foto Printskrin Youtube

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • šećer 300 g
  • margarin 250 g
  • mleveni keks 200 g
  • kokosovo brašno 200 g
  • orasi, mleveni 200 g
  • 1 kesica šlaga
  • orasi, seckani 2 kašike

Priprema:

U litar mleka skuvajte četiri pudinga od vanile. Puding ohladite, pa u njega dodajte margarin ili maslac penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodajte kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba da dodate toliko sastojaka da puding može lepo da se razmazuje. U kalup za tortu stavite prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima ili rendanom čokoladom. Tortu ukrasite umućenim šlagom i stavite u frižider da se stegne. Pre serviranja pospite grubo seckanim orasima koje ste malo propekli na teflonskom tiganju.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu