PESAK TORTA - DOSTOJNA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Slatka i neodoljiva, a sprema se brzo, lako i bez pečenja

Jovana Vasić

24. 12. 2024. u 11:00

Pesak torta, savršenstvo ukusa koje se ne peče i pravi se jednostavno i brzo.

ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења

Foto Printskrin Youtube

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • šećer 300 g
  • margarin 250 g
  • mleveni keks 200 g
  • kokosovo brašno 200 g
  • orasi, mleveni 200 g
  • 1 kesica šlaga
  • orasi, seckani 2 kašike

Priprema:

U litar mleka skuvajte četiri pudinga od vanile. Puding ohladite, pa u njega dodajte margarin ili maslac penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodajte kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba da dodate toliko sastojaka da puding može lepo da se razmazuje. U kalup za tortu stavite prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima ili rendanom čokoladom. Tortu ukrasite umućenim šlagom i stavite u frižider da se stegne. Pre serviranja pospite grubo seckanim orasima koje ste malo propekli na teflonskom tiganju.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub