POSNE VANILICE PO BAKINOM RECEPTU: Podjednako ukusne kao i mrsne
Veoma lako se prave, a dok ih budete pekli, zamirisaće cela kuća.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- Margarin (omekšani) 250 g
- Šećer u prahu 125 g
- Limun pola kore, pola soka
- Brašno po potrebi
- Pekmez od kajsija po želji
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sirće, sok od limuna, vodu i sa brašnom umesiti testo. Ostaviti da stoji u frižideru jedan sat. Razviti testo, vaditi modlom ili čašom vanilice i slagati u pleh obložen pek-papirom. Peći na 180°S, ali voditi računa da ne potamne previše, već da ostanu beličaste. Spajati po dve vanilice marmeladom. Posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanilin šećerom.
Napomena: Vanilice budu lepše kad odstoje, pa ih je najbolje praviti dan ili dva ranije.
(superrecepti)
Preporučujemo

REFORMA JE OMILjENA TORTA U SRBIJI: Donosimo vam recept za posnu verziju
13. 12. 2024. u 15:00

POSNA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM I DžEMOM: Mekana kao duša i nikad ukusnija
19. 04. 2024. u 13:00

SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
08. 03. 2024. u 11:00

POSNA ŠTRUDLA S MAKOM: Mekana i sočna, omiljeni slatkiš mnogih generacija
10. 12. 2024. u 16:00

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

"SRAM VAS BILO" Na snimanju "Neretve" izbio skandal sa Brozom
BATU Živojinovića voleli su cela bivša Jugoslavija, čitava Kina pa i sam Josip Broz Tito.
06. 06. 2025. u 13:06
Komentari (0)