FENOMENALNA KEKS TORTA: Ukus koji mnogi obožavaju
Torta sa keksom koju svi obožavaju, kremasta, sočna, a sprema se očas posla.
Foto: Printskrin Jutjub/Fatto in Casa da Alba
Sastojci:
- 400 g keksa
- 500 ml mleka plus malo za umakanje keksa
- 200 g šećera
- 200 g putera ili margarina
- 200 g crne čokolade
- 2 kašičice vanilinog šećera
- 2 kašičice kakaoa u prahu
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2-3 kašike ulja
- malo mleka
Priprema:
U jednoj šerpi pomešajte mleko, šećer, kakao i vanilu. Otopite na srednje jakoj vatri pa kad krene da vri, skinite sa šporeta. Umešajte margarin pa mešajte sve dok se ne otopi, pa dodajte polomljenu čokoladu. Zatim mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, umačite keks u mleko pa ih ređajte na dublji pleh. Nanesite deo čokoladnog fila preko keksa. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Sa malo ulja i mleka otopite čokoladu, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Zatim prelijte preko torte pa ostavite barem 2 sata u frižideru. Secite tortu na parčiće.
(trpeza)
Preporučujemo
FENOMENALNA ČUPAVAC TORTA: Kremasta, sočna, ne peče se i pravi očas posla (VIDEO)
22. 12. 2024. u 15:00
NAJBOLjI RECEPT ZA ČUVENU NAJLON TORTU: Poslastica koja uvek uspe (VIDEO)
26. 11. 2024. u 17:00
MEDENA TORTA: Ukoliko niste isprobali recept, sada je pravi čas (VIDEO)
25. 11. 2024. u 17:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)