SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač, koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Obradujte ukućane savršenom poslasticom.
Sastojci:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za fil:
- 6 belanaca
- 12 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml vode
- sok od 1 limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok smesa ne postane zlatno žuta. Izvadite iz rerne pa ostavite da se prohladi. Belanca umutite u čvrsti sneg. U jednoj šerpi prokuvajte vodu sa šećerima dok ne dobijete gust sirup. Polako dodajte vruć sirup u umućena belanca pa neprestano mutite. Sipajte limunov sok pa mutite dok ne dobijete gustu i sjajnu smesu. Fil rasporedite preko prohlađene kore. Zatim poravnajte površinu i pustite da se šampita skroz prohladi i stegne. Pospite šampitu šećerom u prahu pa secite. Na kraju, pospite rendanom čokoladom.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAPUĆINO KOCKE: Jednostavan kolač koji se topi u ustima (VIDEO)
02. 01. 2025. u 11:00Novosti online
POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
31. 12. 2024. u 11:00Novosti online
PRAVI TRADICIONALNI SLATKIŠ: Kolač sa jabukama i jogurtom (VIDEO)
30. 12. 2024. u 15:00Novosti online
PRIZRENSKO TESPIŠTE: Tradicionalni posni kolač sa Kosova (VIDEO)
23. 12. 2024. u 13:00Novosti online
ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal
MAĐARSKI premijer Viktor Orban rekao je danas da je u SAD "nastao veliki skandal" nakon što je američki predsednik Donald Tramp odlučio da otkrije koliko su novca i kome američke agencije isplatile poslednjih godina, a da je to "pokazalo da je liberalna globalna elita koristila američki budžet da bi finansirala svoju finansijsku i ideološku agendu širom sveta".
10. 02. 2025. u 19:39
DONČIĆEVO POREKLO: Njegov deda Srbobran rođen je na KiM
LUKA Dončić jedan je od najboljih košarkaša planete. Momak koji iz dana u dan fascinira ljubitelje košarke je Srbin po ocu, i ne krije koliko je privržen našoj zemlji, a trenutno je u centru pažnje zbog prelaska u Lejkerse.
10. 02. 2025. u 12:44
Komentari (0)