SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač, koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Obradujte ukućane savršenom poslasticom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za fil:
- 6 belanaca
- 12 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml vode
- sok od 1 limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok smesa ne postane zlatno žuta. Izvadite iz rerne pa ostavite da se prohladi. Belanca umutite u čvrsti sneg. U jednoj šerpi prokuvajte vodu sa šećerima dok ne dobijete gust sirup. Polako dodajte vruć sirup u umućena belanca pa neprestano mutite. Sipajte limunov sok pa mutite dok ne dobijete gustu i sjajnu smesu. Fil rasporedite preko prohlađene kore. Zatim poravnajte površinu i pustite da se šampita skroz prohladi i stegne. Pospite šampitu šećerom u prahu pa secite. Na kraju, pospite rendanom čokoladom.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAPUĆINO KOCKE: Jednostavan kolač koji se topi u ustima (VIDEO)
02. 01. 2025. u 11:00Novosti online

POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
31. 12. 2024. u 11:00Novosti online

PRAVI TRADICIONALNI SLATKIŠ: Kolač sa jabukama i jogurtom (VIDEO)
30. 12. 2024. u 15:00Novosti online

PRIZRENSKO TESPIŠTE: Tradicionalni posni kolač sa Kosova (VIDEO)
23. 12. 2024. u 13:00Novosti online

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MARŠALOVA POSLEDNjA ŽELjA Unuk Joška otkrio: Tito bi živeo još najmanje PET godina da nije doneo jednu odluku
DOŽIVOTNI predsednik SFRJ Josip Broz Tito živeo bi još najmanje nekoliko godina da je pristao da mu slovenački doktori odseku nogu koju je već zahvatila gangrena.
18. 03. 2025. u 08:56
Komentari (0)