BANANA SPLIT TORTA: Nepobediva poslastica kou svi obožavaju

Jovana Vasić

09. 01. 2025. u 15:45

Jednostavna i laka torta u kojoj će uživati svi članovi porodice.

БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају

Foto Shutterstock

Sastojci:

Za podlogu :
  • 300 g mlevenog keksa 
  • 120 g margarina 
  • 50 g čokolade za kuvanje 
  • 5 kašika mleka 

Za kremu:

  • 3 banane
  • 2 pudinga od vanile 
  • 7 dl mleka 
  • 150 g šećera 
  • 150 g margarina 

Za dekoraciju:

  • 350 g slatke pavlake 
  • 50 g čokolade 
  • 2 kašike ulja 
  • listići badema

Priprema:
U veću posudi stavite mleko, margarin i čokoladu otopljenu na tihoj vatri. Sklonite s vatre i dodajte keks. Ako je smesa previše suva, dodajte još malkice mleka. Kalup premažite uljem. Lepo, ravnomerno rasporedite smesu rukama, onda možete nekim ravnim predmetom. Stavite u frižider da se stegne. U veću šerpu stavite mleko za puding, a prethodno odvojte malo mleka da puding razmutite. Ukuvajte puding onako kako inače kuvate, pa u vreo dodajte 150 g margarina. Izgnječite viljuškom 3 banane, dodajte 3 kašike vrućeg pudinga. Lepo promešajte i sipajte preko keksa. Lepo rasporedite, zatim preko premažite puding. Ostavite par sati da se lepo stegne u frižideru. Kad se stegne, umutite slatku pavlaku i preko pudinga premažite. Istopite čokoladu i dekorišite listićima badema.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi